Roderick henrettet med hemmelig gift

Roderick Nunley, 50, henrettet for sexdrab på 15-årig pige

Roderick Nunley, 50, blev henrettet for sexdrab på en 15-årig pige. (Foto: AP)
Roderick Nunley, 50, blev henrettet for sexdrab på en 15-årig pige. (Foto: AP)

Mens flere og flere amerikanske stater dropper dødsstraffen, gør Missouri det modsatte. Her har man sat fuldt tryk på dødskammeret i Bonne Terre-fængslet, hvor man i øjeblikket henretter en person om måneden.

Roderick Nunley, 50, blev i denne uge den sjette person, som er henrettet i Missouri i 2015. Ifølge planen skal en ny henrettelse finde sted senere i september.

Nunley blev dømt til døden for voldtægt og drab på 15-årige Ann Harrison, som blev kidnappet, mens hun ventede på skolebussen i Kansas City i 1989.

Pigens lig blev fundet i bagagerummet på en bil tre dage senere, og Nunley blev anholdt. Han nægtede aldrig sin skyld.

Roderick Nunley sad på dødsgangen i 25 år, inden han blev henrettet. (Foto: AP)
Roderick Nunley sad på dødsgangen i 25 år, inden han blev henrettet. (Foto: AP)
 

Ann Harrison, 15, blev kidnappet, voldtaget og dræbt med adskillige knivstik. (Foto: AP)
Ann Harrison, 15, blev kidnappet, voldtaget og dræbt med adskillige knivstik. (Foto: AP)

Den amerikanske delstat Texas er på vej mod en dyster milepæl på dødsgangen. (Foto: AP) Vagthund 10 berømte henrettelser i Texas

En række delstater har sat dødsstraffen på standby eller er helt gået helt væk fra metoden, da det er blevet næsten umuligt at købe medikamenter til giftsprøjten.

Men Missouri har været i stand til at skrue op for henrettelserne, fordi staten har sikret sig en ny, hemmelig leverandør af medikamentet pentobarbital, skriver BBC.

Selv om både lokale medier og aktivister har lagt sag an ved domstolen for at få oplyst navnet på den ukendte leverandører, er det ikke lykkes. Leverandører forbliver hemmelig.

Roderick Nunleys advokater forsøgte også at stoppe henrettelsen med henvisning til, at medikamentet kommer fra en ukendt kilde og derfor ikke kan kontrolleres.

Appellen blev afvist, og Nunleys skæbne beseglet. Hans sidste måltid bestod af bøf, rejer, kylling, salat og et stykke cheesecake.

- Men han havde ingen sidste ord, oplyste talsmand for fængselsvæsnet i Missouri, Mike O'Connell, i en erklæring.

Se også: Medicinalselskabernes nej besværliggør henrettelser

USA's Højesteret ser i øjeblikket på, om dødelige indsprøjtninger ved henrettelser er i overensstemmelse med den amerikanske forfatning.

Giftsprøjten er den mest udbredte metode ved henrettelser, men den er i stigende grad blevet kontroversiel.

Det seneste år har myndighederne i flere delstater anvendt alternative giftblandinger, der angiveligt har forårsaget smerte og lidelser i de dødsdømtes sidste minutter.

Flere delstater undersøger derfor, om andre metoder kan erstatte giftsprøjten. Staten Utah har netop genindført muligheden for henrettelse ved skydning.

(Fotocollage: AP/Politifotos) Krimi De blev henrettet i 2014