Røg fylder hele kvarteret: Spærrer gade af

Der er lørdag formiddag udbrudt brand i en restauration i Helsingør. Politiet evakuerer naboer

Video: Kenneth Meyer

En brand er lørdag brudt ud i en restauration i Bjergegade i Helsingør.

- Branden er ikke slukket endnu. De arbejder på livet løs dernede for at få den slukket, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi David Buch til Ekstra Bladet.

- Der skulle ikke være nogen tilskadekomne, siger han, og ved 16-tiden var man ikke kommet brandårsagen nærmere end, at det 'formentlig var opstået ude i køkkenet'.

- Vi arbejder stadig på at slukke den, og flammerne nåede så vidt, at brandvæsenet har fjernet taget fra bygningen for lettere at kunne komme ilden til livs. Luften har fået det til at blusse lidt op, så derfor tager det lige et par timer mere, fortæller den senere vagthavende i Østjyllands Politi Jakob Tofte.

På Twitter oplyste Nordsjællands Politi klokken 13.31, at det anbefaledes at holde vinduer og døre lukkede, mens slukningsarbejdet fortsat var i gang.

'Fra branden i Helsingør er brandvæsnet fortsat i gang med slukningsarbejdet, som kommer til at vare nogle timer endnu. Der udvikles fortsat røg, hvorfor døre, vinduer og ventilation fortsat bør holdes lukket for berørte beboere,' skriver de.

Har pakket juvelerne
Røgudviklingen er meget voldsom. Det fortæller Lise Hiort, som bor i en af nabobygningerne, til Ekstra Bladet.

- Jeg kan ikke se ud af vinduerne. Så tåget er der i gaden, siger hun.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

En brandmand er her i nærkontakt med røgen. Foto: Kenneth Meyer
En brandmand er her i nærkontakt med røgen. Foto: Kenneth Meyer
 

Ifølge Nordsjællands Politi går røgen i nordlig retning, og beboere opfordres til at lukke døre og vinduer. Politiet har iværksat evakuering af restaurantens nærmeste naboer.

'I forbindelse med brand Bjergegade 27A i Helsingør ved Axeltorv skal beboere inden for området Bjergegade, Sudergade, Stjernegade og Kongensgade lukke døre, vinduer og ventilation og blive indendøre. Ved ubehag kontakt 1813,' skriver de på det sociale medie Twitter.

Artiklen fortsætter efter tweetet ...

Lise Hiort er ikke blevet evakueret.

- Der er en åben port imellem mig og branden. Jeg er ikke nervøs, men jeg har pakket juvelerne, hvis jeg brug for at stikke hurtigt af, siger hun med et grin.

Branden udvikler en masse røg. Foto: Kenneth Meyer
Branden udvikler en masse røg. Foto: Kenneth Meyer

Lukker for trafik
Branden har medført, at man spærrer dele af de omkringliggende gader af. Det skyldes, at et forventet kraftigt blæsevejr søndag vil kunne få brandmaterialer til at blæse af bygningen.

- Bygningen er så beskadiget, at Bjerggade spærres af fra Axeltorv op mod Kongensgade. Det ville ikke være godt, hvis brandmaterialer, murbrokker, rester og så videre ender med at ramme biler eller forbipasserende.

Den 52-årige i hvid habit og en 40-årig mand blev varetægtsfængslet efter episoden i Gellerup. Den 52-årige sigtes for drabsforsøg og den 40-årige for medvirken, men nærmere er det ikke oplyst. Foto: ØXENHOLT FOTO 112 - 4. jul. 2020 - kl. 10:25 Landsretten ophæver mørklægning i formodet drabsforsøg på Paludan