Røvet milliardær blev beskyldt for trafikdrab

Hjemmerøver hev frem brev og sagde: Læs det, forklarer Danmarks tredje-rigeste mand

Retten i Lyngby, Ekstra Bladet

- Der lød et højt brag, mens vi sad og drak aftenkaffe i biblioteket. Pludselig stod røveren ved klaveret med en pistollignende genstand og kommanderede os ned at ligge.

- Han trak en konvolut frem og sagde på engelsk: Læs det. Jeg åbnede kuverten og foldede brevet ud.

Brevet indeholdt et krav om 2,5 millioner kr., der skulle være en 'erstatning' til en japansk 19-årig pige, hvis søster og mor var dræbt i en trafikulykke, som hjemmerøveren hævdede, at milliardæren var skyld i, fordi han var kørt over for rødt lys.

Den 19-årige havde hyret snigmorderen, som nu stod i stuen, med ordre om at myrde familien, hvis kravet ikke blev opfyldt, lød truslen i brevet.

- Der var ingen grund til at være andet end bange. Vi kunne ikke vide, om han havde hjælpere. Vi følte os truet til at gøre, som der stod i brevet.

Det har Danmarks tredje-rigeste mand Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen netop forklaret i Lyngby Ret.

Her står den 70-årige Niels Peter Louis-Hansen og hans hustru Gerda nu ansigt til ansigt med den 36-årige færing, der er tiltalt for det grove hjemmerøveri i parrets villa på Vedbæk Strandvej den 1. marts kl. 20.20.

Færingen nægter sig skyldig og afviser helt at svare på spørgsmål i retten om hjemmerøveriet, hvor Coloplast-ejeren blev tvunget til at overføre 2,5 millioner kr. til den 36-åriges konto i Nordea.

Se også: Søgte oplysninger om Danmarks tredje rigeste ægtepar inden hjemmerøveri

Milliardær-parret, der skønnes at eje 32 milliarder kr., er på grund af hjemmerøveriet kommet i fokus i både dansk og udenlandsk presse til deres store ubehag. De er ellers kendt som beskedne mennesker, der har forsøgt at leve med deres rigdom udenfor offentlighedens søgelys.

Derfor forsøgte parret inden retssagen at få navneforbud, så de ikke måtte omtales under sagen, men det afviste Lyngby Ret som meningsløst, da sagen allerede har været stærkt omtalt.

Retten har dog nedlagt referatforbud for den del af ægteparrets forklaring, som omfatter adgangsforhold og sikkerhed omkring Vedbæk-villaen.

Hørte stort brag
I retten forklarer Niels Peter Louis-Hansen, at han og hustruen havde spist i spisestuen, og de gik derefter ind i biblioteket for at tænde for TV´et for at høre en koncert og drikke aftenkaffe.

- Vi hører et stort og usædvanligt brag. Det lyder ikke som en fugl, der er fløjet ind i ruden. Vi rejser os op for at gå hen og se, hvor det er.

- I det øjeblik står røveren foran os ved klaveret med en pistollignende genstand og kommanderer os ned at ligge. Han er sortklædt, slank, iført effektivt professionelt sort tøj med hætte og handsker. Vi ser kun en smule af ansigtet og øjnene. Hans pistollignende genstand har et stort 'rør', som vi antager er en lyddæmper.

- Han trak en konvolut frem og sagde på engelsk: Læs det. Jeg åbnede kuverten og foldede brevene ud. Jeg skimmede dem først, og læste så højt for min kone, så hun også kunne forstå, hvad der stod. Jeg er meget forbavset over den historie, vi bliver bundet på ærmet, forklarer Nels Peter Louis-Hansen.

- En snigmorder i dit hjem
Brevet blev indledt med 'Goddag' og herefter tre japanske skrifttegn. Brevskriveren præsenterede sig som en '19-årig japansk pige' og der stod:

- Du undrer dig nok over, at der står en snigmorder i dit hjem. Herefter fulgte en forklaring om, at hendes søster var blevet dræbt i en bilulykke i Kastrup, og at hendes mor først lå i koma og derefter døde.

Coloplast-ejeren har på intet tidspunkt været involveret i et trafikuheld på Amager, som der blev beskrevet i afpresningsberevet.

- Det er rent opdigt, sagde Niels Peter Louis-Hansen.

I brevet stod blandt andet: - Din bil dræbte min mor og søster. Du ved ikke, hvor meget de betød for mig. Du skal erstatte mig 2,5 millioner kr., og jeg har hyret en snigmorder og givet ham ordre til at dræbe dig og din familie, hvis du ikke efterkommer mit krav, lød truslen i brevet fra den angiveligt '19-årige japanske pige'.

Se også: Coloplast-ejer fik brev med instrukser af hjemmerøver

Coloplast-ejeren forklarer i retten, at han satte sig hen til computeren og gik på sin netbank og lavede overførslen af 2,5 millioner kr. til den konto i Nordea, som der blev beordret i brevet.

Han bekræftede overførslen, men det var søndag, så han regnede ikke med at pengene ville blive overført før om mandagen.

Ægteparret blev truet ned på gulvet med pistol. Dernæst blev Niels Peter Louis-Hansen truet til at læse et brev med instrukser fra hjemmerøveren, som oplyste sin egen bankkonto. (Foto: Mogens Flindt) Krimi Danmarks dummeste røver: Milliardær-røver oplyste sin egen bankkonto til offeret

- Jeg spurgte røveren, hvad han ville gøre, når overførslen var gennemført. Han svarede:- Så går jeg.

- Hav en dejlig aften
Det gjorde hjemmerøveren faktisk, da pengene var overført, og han sagde til afsked: 'Godbye, have a nice evening'.

- Vi sundede os lidt og drøftede, hvad vi skulle gøre. Vi følte os ikke klar over, om der var andre, eller om han ventede ude i mørket. Jeg gik ned i kælderen og ringede til Securitas og derefter til politiet, forklarer Coloplast-milliardæren i retten.

- Var I bange for, at der ville ske noget, hvis I kontaktede politiet? , spurgte anklager Camilla Godfrey.

- Ja og nej. Politiet kunne nok håndtere situationen. Vi tænkte mere på, hvad der ville ske, hvis der var flere som overvågede huset, forklarede han i retten.

En nabo havde tidligere været udsat for et groft hjemmerøveri, og det styrkede frygten hos ægteparret.

Coloplast-ejeren forklarer, at han intet kendskab har til den 36-årige færing, der er tiltalt for hjemmerøveriet.

Coloplast-ejerens hustru, Gerda, bekræfter i retten sin mands forklaring i retten:

- Røveren var nærmest iført en kampdragt. Han var maskeret og bar andsker. Vi blev bedt om at tage det roligt og lægge os ned på gulvet.

- Min mand læser brevet højt, og det er trusler på livet. Jeg tror, jeg sagde til min mand, det må du gøre. Jeg synes, at situationen var meget truende, forklarer hustruen.

Hjemmerøveren satte sig ved siden af Niels Peter Louis-Hansen og overvågede, at de 2,5 millioner kr. blev overført.

- Det var en meget ubehagelig situation, som vi har talt meget om, siger Gerda Louis-Hansen.

Der er nu pause i retsmødet til klokken 13.00.