Rumæner var udvist for evigt: Nu sigtes han for ny bølge af indbrud

To rumænere mistænkes for mange villaindbrud begået den seneste måned. Holdt til i lejlighed i Brøndby

Rumænerne sigtes for foreløbig 13 indbrud, men mistænkes for langt flere. Foto: Tariq Mikkel Khan
Rumænerne sigtes for foreløbig 13 indbrud, men mistænkes for langt flere. Foto: Tariq Mikkel Khan

To gange er en 32-årig rumæner dømt i Danmark for indbrud, og han er udvist for bestandigt. Nu er han tilbage, og blev i dag varetægtsfængslet ved retten i Glostrup for en stribe nye villa-indbrud begået sammen med en 24-årig landsmand.

De to rumænere har haft base i en lejlighed i Brøndby, hvor der bor flere andre rumænere.

Foreløbig sigtes de to anholdte for 13 villa-indbrud og forsøg, men politiet forventer, at sagen mod rumænerne vokser. De mistænkes for mindst 20 indbrud i villaer rundt om på Sjælland inden for den sidste måned. Ved indbruddene er der især stjålet smykker, ure, kontanter, telefoner iPads og computere.

Ved en ransagning af tilholdsstedet i Brøndby fandt politiet en række formodede tyvekoster, der nu undersøges nærmere. Det er blandt andet mobiltelefoner og iPads.

De to rumænere blev anholdt kl. 10.10 og 10.55 onsdag kort efter, at de ifølge sigtelsen havde begået to indbrud i Brøndby. Politiet tog dem på friske spor, efter at de havde splittet sig op.

Det har de erkendt, og et indbrud, i Brøndby den 17. februar, hvor den 24-årige rumæner tydeligt kan genkendes på husets video-overvågning, er også erkendt - mens rumænerne nægter sig skyldige i resten af indbruddene. De er varetægtsfængslet i fire uger.

Fik tre år for indbrud
Den 34-årige rumæner fik i 2011 tre års fængsel ved retten i Helsingør for organiserede indbrud og blev udvist for bestandigt. Han kom dog tilbage til Danmark og begik nye tyverier i Nordjylland, som han i 2015 fik fire måneders fængsel for. Han blev igen udvist, denne gang i seks år.

Da han blev anholdt onsdag, var det under en ny identitet. Politiet er dog sikker på, at han er den person, som tidligere er blevet dømt i Danmark.

De to rumænere hævder, at de var i Danmark for at samle gamle bildæk og metalskrot.

Det er politiets nye 'task force' 'Særlig Efterforskning Øst', SEØ, der i samarbejde med Københavns Vestegns politi har efterforsket mod de to rumænere.

- Vores fokusområde er blandt andet omrejsende kriminelle, som begår indbrud, derfor er vi godt tilfredse med, at vi med disse anholdelser har fået sat en stopper for denne utryghedsskabende adfærd, som vi mener disse to rumænere har haft, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, SEØ.

- Der venter nu en del arbejde med at fastlægge de anholdtes færden og finde flere mulige gerningssteder, som passer til de tyvekoster, som vi fandt under ransagningen, og som vi tidligere har beslaglagt, siger han.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere