Rumænsk tyvebande bestjal rige kinesiske turister

- Vi kom udelukkende til Danmark for at stjæle, forklarede 24-årig rumæner i Københavns dommervagt

Københavns Byret (Ekstra Bladet) En rumænsk tyvebande bestående af to kvinder og en mand, der er sigtet for to tilfælde af tyverier fra kinesiske turister i fredags, er alle blevet varetægtsfængslet til den 12. august.

De to kvinder blev allerede varetægtsfængslet fredag, mens en 24-årig mand blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt i går.

Ligesom kvinderne erkendte han sig skyldig.

Dette overvågningsfoto er fra et andet tricktyveri, som ikke har med de fire nu tiltalte at gøre, hvor en ældre mand får afluret pinkoden til sit dankort i et supermarked på Amager. Mens han taster pinkoden ind, aflurer tricktyvene koden og stjæler senere dankortet. (politifoto) 112 - 9. jul. 2015 - kl. 08:24 Udviste rumænere kom retur: Nu tiltalt for at plyndre pensionister på stribe

I det første tilfælde stjal den ene af kvinderne en pung med kontanter med ialt 31.300 kroner i euro og kinesisk valuta  samt en række kreditkort op af en skuldertaske fra en kinesisk turist.

Tyveriet fra den kinesiske turist foregik på Nyhavnsbroen fredag formiddag.

Med kontanter på lommen drog banden på shopping i København, hvorefter de igen slog til mod en kinesisk turist ved House of Amber på Vesterbrogade klokken ca. 11.30, hvor der blev frastjålet en pung med valuta for ca. 7.000 kroner.

Foto: Tariq Mikkel Khan Meninger Karen Thisted udsat for tyveri-forsøg: Jeg stak hende en knytnæve lige op i sylten

Den 24-årige mand erkendte sig skyldig i begge forhold og fortalte i retten, at han var kommet til Danmark sammen med de to kvinder tre dage tidligere udelukkende med henblik på at tigge eller stjæle.

Ifølge den sigtede var det hans kusine, som tog pungen fra kineseren på Nyhavnsbroen. Hun beholdt også pengene, forklarede han, men han fik to par bukser og to t-shirts, som de efterfølgende gik ud og købte i København, inden de fortsatte og slog til mod endnu en kineser på Vesterbrogade. Der blev de imidlertid opdaget, fordi en anden gruppe kinesere bemærkede, at der var noget galt.

Se også: Kæmpe fangst: Rumæner var efterlyst for 171 trick-tyverier

- Min kusine tog pengene og gav dem til mig, hvorefter nogle andre fik pengene, fortalte den sigtede.

Den sigtede forklarede stille og roligt i retten, at han og de to kvinder alene var i byen for at stjæle.

Han forklarede at han tidligere har været i Danmark seks-syv gange med sin familie for at tigge.