Russer dømt: Hjemmerøvere efterlod ægtepar hjælpeløse

Tre brutale hjemmerøvere plyndrede ældre ægtepar ved Ringsted. En russer er nu dømt, de to andre er på fri fod

Hjemmerøverne flygtede i parrets Suzuki. Dna fra russeren blev fundet på gearstangen. (Foto: Per Rasmussen)
Hjemmerøverne flygtede i parrets Suzuki. Dna fra russeren blev fundet på gearstangen. (Foto: Per Rasmussen)

Et ægtepar på 65 og 67 år blev efterladt svinebundet med gaffatape på to stole i køkkenet og badeværelset, da tre maskerede hjemmerøvere flygtede med 600 kroner, parrets to dankort og kørte væk i ægteparrets Suzuki.

Se mere video på localeyes.dk

Først næste aften skulle ægteparrets datter komme på besøg, og de kunne se frem til at sidde fanget i deres hjem i et døgn, hvis ingen opdagede dem.

Men efter en halv times tid lykkedes det manden, der også havde hænderne bundet med plastikstrips, at 'hoppe' på stolen ud i køkkenet og undervejs brækkede det ene stoleben af og han fik 'banket' et andet stoleben af, så han kunne 'gå' med stolen.

I køkkenet fik han fat i en kniv med munden, men han kunne ikke holde fast i kniven med munden. Så lykkedes det af få fat i en saks, som han gav til konen, der først fik klippet sig selv fri og derefter sin mand. Så fik parret slået alarm til politiet.

Idømt fem års fængsel
I går blev den 26-årige herboende russer Aslanbek Nagaev idømt fem års fængsel ved retten i Roskilde for hjemmerøveriet, mens de to andre gerningsmænd er helt ukendte af politiet.

Se også: Groft hjemmerøveri: Politiet har fundet stjålet bil

Det grove hjemmerøveri, som skete den 18. december 2013 cirka klokken 19.50 i Vetterslev ved Ringsted var uopklaret i lang tid  indtil en sej efterforskning afslørede Aslanbek Nagaev som den ene af hjemmerøverne. Han blev anholdt og varetægtsfængslet den 27. august sidste år, mens politiet forsøgte at finde de to andre hjemmerøvere.

Betinget udvist
Russeren nægtede sig skyldig og tog betænkningstid. Han har boet i Danmark i 10 år, og har en kæreste og to små børn. Derfor slap han med en betinget udvisning.

Det var et enigt nævningeting, der fandt russeren skyldig. Han blev fældet af tekniske beviser og vidneforklaringer.

Hans bil, en rød Peugeot,  blev dagen før hjemmerøveriet set på vejen, hvor ægteparret bor og et vidne skrev nummeret ned. Vidnet så bilen igen samme dag, som hjemmerøveriet skete.

DNA på gearstang
Russerens mobiltelefon blev dagen før røveriet registreret på en mast i Vetterslev, og den 26-åriges dna blev fundet på gearstangen i ægteparrets bil, som røverne efterlod ved en landejendom på Ømarksvej i Vetterslev.

Hjemmerøverne skiftede flugtbil på Ømarksvej, hvor dækspor passede præcist til bagdækkene på Aslanbek Nagaevs egen røde Peugeot

I retten forklarede russeren, at han havde lånt sin bil ud til en bekendt, som han ikke ville sige, hvem var, og at hans mobiltelefon lå i bilen.

Det ældre ægtepar er stadig meget påvirket af hjemmerøveriet, men forklarede detaljeret om det som vidner i retten.

Døren var ikke låst
De havde ikke låst hoveddøren og fjernsynet kørte højt, da hjemmerøverne trængte ind. De bar alle handsker og masker. Hustruen blev væltet omkuld af en mand, der satte sig ovenpå hende med et knæ i ryggen.

Han bandt hendes hænder med gaffatape. Hun blev ført ud i en gang og sat på gulvet. Så blev hun ført ud på badeværelset, hvor hendes mand blev holdt fanget og derefter flyttet ud i køkkenet og tapet fast til en stol med gaffatape omkring benene og livet. Hun blev hele tiden truet med en 'aflang genstand' som røveren fægtede med.

Hendes mand blev overmandet af to røvere, der truede ham med et dækjern. Han blev ført ud på badeværelset og sat på en køkkenstol og fik strips på hænderne på ryggen. Han fik bundet benene til stolen med gaffatape og fik gaffatape om brystet og livet. Men han var bundet, slog den ene røver ham i hovedet med håndryggen.

Se også: Politiet: Hjemmerøvere var udlændinge

Mens to af røverne bevogtede ægteparret, rodede den tredje hjemmet igennem. Eneste ord fra en af røverne var: - Jeg ved, I har penge.

De kommunikerede indbyrdes uden at tale med fagter.

Ifølge tiltalen var hjemmerøverne bevæbnet med to pistoler, og satte en pistol for tindingen af hustruen, men det fandt retten i Roskilde dog ikke bevist.

Se også: Groft hjemmerøveri: Bundet med tape, strips og reb

Anklageren i sagen Signe Egsgaard, Midt- og Vestsjællands politi, er godt tilfreds med dommen på fem års fængsel,

- Den viser, hjemmerøverier er en alvorlig forbrydelse, siger Signe Egsgaard.

Politiet har i øjeblikket ingen spor af de to andre hjemmerøvere.

Se også: Ægtepar udsat for groft hjemmerøveri

1 af 4 Dækspor fra russerens egen Peugeot blev fundet, hvor hjemmerøverne efterlod Suzukien. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 4 (Foto: Per Rasmussen)
3 af 4 (Foto: Per Rasmussen)
4 af 4 Hjemmerøverne flygtede i parrets Suzuki. Dna fra russeren blev fundet på gearstangen. (Foto: Per Rasmussen)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere