Russisk eks-betjent dømt for 56 drab

Betjent afsoner i forvejen dom for 22 drab. Nu er han dømt for 56 nye

Mikhaeil Popkov bag tremmer i retten i Irkutsk. Han er nu atter blevet dømt for en stribe af drab. Foto: Anton Klimov/AFP/Ritzau Scanpix
Mikhaeil Popkov bag tremmer i retten i Irkutsk. Han er nu atter blevet dømt for en stribe af drab. Foto: Anton Klimov/AFP/Ritzau Scanpix

Den tidligere russiske betjent Mikhail Popkov er blevet dømt for at have dræbt 56 mennesker i løbet af en periode på 16 år.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Dermed er Popkov dømt for i alt 78 drab, idet han i forvejen er i færd med at afsone en dom for drabene på 22 mennesker.

Ifølge dommen er de 56 af drabene begået i en periode mellem 1992 og 2007, og ifølge anklagerne havde Popkov 'en sygelig trang til at dræbe mennesker'. Han er desuden dømt for at have voldtaget 10 af ofrene.

Popkov blev idømt fængsel på livstid, der dermed blev føjet til den livstidsstraf, han i forvejen afsoner. Han er desuden blevet frakendt retten til den pension, han ellers ville få som tidligere politibetjent.

Den 54-årige eks-betjent havde ellers erkendt 59 drab, men det er kun lykkedes efterforskerne at bevise, at 56 af dem har fundet sted.

Metoden for de mange drab var meget ens: Pokov havde samlet tilfældige ofre op i sin bil sent om aftenen og tilbudt dem et lift, hvorefter han havde dræbt dem. I nogle af tilfældene samlede han ofrene op i en politibil, efter han havde fået fri fra arbejde. Alle ofrene blev samlet op i og omkring byen Angarsk nær Irkutsk i Sibirien.

Langt hovedparten af ofrene var yngre kvinder, som blev dræbt med forskellige våben - knive, økser, baseball bat og skruetrækkere.

Med den seneste dom stempler Popkov ind som den værste seriemorder i Ruslands historie. Han overgår både Alexander Pichushkin, der i 2007 blev dømt for 48 drab, samt Andrei Chikatilo, som begik 52 drab i Sovjetunionen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere