Russisk journalist meldt dræbt: Nu er han dukket op i live

Den fremtrædende russiske journalist Arkadij Babchenko, der blev meldt dræbt tirsdag i Ukraine, er dukket op i live på et pressemøde

Se her øjeblikket, hvor den russiske formodede døde dukker op. Video: Twitter

Den russiske journalist Arkady Babchenko, som tirsdag blev meldt likvideret i Ukraines hovedstad, er i live og har det godt.

Det melder adskillige internationale nyhedsbureauer onsdag eftermiddag. Heriblandt BBC.

Babchenko dukkede op på en pressekonference på ukrainsk tv onsdag. Og her kunne han altså fortælle, at rygtet om hans død var stærkt overdrevet. Han takkede samtidig de ukrainske sikkerhedsstyrker for at have reddet hans liv.

Babchenko var meget følelsesmæssigt berørt under pressemødet, hvor han blandt andet undskyldte over for sin kone, at hun skulle tro, at han var død. Foto: AP
Babchenko var meget følelsesmæssigt berørt under pressemødet, hvor han blandt andet undskyldte over for sin kone, at hun skulle tro, at han var død. Foto: AP

Babchenko er en af Ruslands mest kendte krigskorrespondenter og tidligere soldat. Men han havde forladt sit hjemland, fordi han frygtede for sit liv. Han blev ifølge presserapporter tirsdag skudt og dræbt i sit hjem i den ukrainske hovedstad, Kijev.

Chefen for Ukraines sikkerhedsstyrker, Vasyl Hrytsak, sagde under pressemødet, at drabshistorien var arrangeret for at 'udstille russiske agenter'. Historien om drabet blev skabt for at forhindre et egentligt og nært forestående angreb på manden.

Babchenkos kone havde tidligere fortalt, at Babchenko var blevet skudt i ryggen, da han forlod parrets lejlighed i byen.

Babchenko sagde selv på pressemødet, at den operation, som har fundet sted, har været planlagt i to måneder.

Lederen af Ukraines sikkerhedstjeneste siger ifølge Reuters, at en ukrainsk statsborger er tilbageholdt i forbindelse med angrebet på den russiske journalist.

- Ifølge vores oplysninger havde russiske sikkerhedstjenester givet ordre til drab på Arkadij Babchenko i Kijev, siger lederen af den ukrainske sikkerhedstjeneste, Vasyl Hrytsak.

Ukraines premierminister, Volodymyr Hrojsman, beskyldte tidligere onsdag Rusland for at stå bag attentatet. Han omtalte også Babchenko som dræbt.

Rusland nægter at have haft noget med angrebet på journalisten at gøre.

Opdateres ...