Rygte om graviditet ødelagde alt: Hele familien hjalp med at myrde hende

12-årige Tiahleigh Palmer blev koldblodigt myrdet af sin plejefar, og nu er hele familien dømt for forskellige roller i sagen. Et overgreb og graviditetsrygte satte det hele i gang

Tiahleigh Palmer nåede kun at leve 12 år, inden hun blev myrdet af sin plejefar (Foto: Queensland Police
Tiahleigh Palmer nåede kun at leve 12 år, inden hun blev myrdet af sin plejefar (Foto: Queensland Police

En rystende sag har de seneste dage præget medierne i Australien.

Fredag 25. maj blev Rick Thorburn idømt fængsel på livstid for at have slået sin 12-årige plejedatter ihjel, og under overfladen gemmer sig en gyselig historie.

En historie, hvor dommeren i sagen har kaldt gerningsmanden for afstumpet.

Ifølge flere australske medier, heriblandt ABC, startede sagen tilbage i 2015 i byen Logan City nær Brisbane i den østlige del af Australien. Her fik Rick Thorburn nys om, at hans søn havde misbrugt familiens plejedatter på 12 år seksuelt.

Efterfølgende gik der rygter om, at den 12-årige pige var blevet gravid. Og det fik drabsmanden til at frygte det værste.

Derfor valgte han at dræbe hende og smide hende i en nærliggende flod for så at melde hende savnet og fortælle, at han ingen anelse havde om, hvor hun kunne være.

Også drabsmandens to sønner og kone er blevet dømt for deres rolle i drabet.

Løj for politiet
I mere end et halvt år forsøgte politiet at finde ud af, hvad der var sket. Uden held. Det eneste spor, de havde, var, at Tiahleigh Palmer havde en hovedskade, der kunne tyde på, at hun havde været udsat for vold.

Ugen efter hun var forsvundet, var hun blevet fundet i en flod 50 kilometer fra familiens hjem.

Krimi Nygift par, kærester, teenagepige: Her er den formodede sexmorders ofre

Malahin Ouriagli, også kaldet Melanie, blev myrdet foran sit hjem. Foto: Privatfoto Krimi Dolkede dansk kæreste med kniv igen og igen: Nu er han sigtet for brutalt drab

Men efter syv måneder fik politiet et gennembrud. En anonym tipper ringede og fortalte, at Rick Thorburns søn havde haft sex med den 12-årige pige, og det skulle have ført til et kritisk familiemøde.

Familien blev kaldt til afhøring, og her kom det frem, at de havde løjet, ligesom politiet fandt en Facebook-besked, hvor sønnen indrømmer, at han muligvis havde gjort sin plejesøster gravid.

- Det hjemsøger mig
I september 2016 blev Rick Thorburn anholdt og sigtet for drabet, som han tilstod i retten.

- Der går ikke en dag, hvor jeg ikke er hjemsøgt af, hvad jeg har gjort. Den smerte, jeg må leve med, er ikke til at bære, skrev han i et brev, som ABC er kommet i besiddelse af.

I retten blev den 57-årige mand idømt minimum 20 års fængsel uden mulighed for at blive prøveløsladt.

- Du viste ingen respekt for hende. Ikke en gang, da hun var død. Du dræbte et forsvarsløst barn, som forventede, at du tog dig af hende, lød det fra dommer David Boddice i retten.

Den ene søn fik fire års fængsel for sin rolle i sagen, mens Rick Thorburns kone og anden søn fik henholdsvis tre og seks måneder bag tremmer.

Michael Skakel som han så ud under en af de senere års appelsager. Til højre: Den smukke nabopige Martha Moxley, der blev myrdet i 1975. Foto: Jessica Hill/AP og AP-arkiv. Krimi Renset efter mange år: Pigemordet der plager Kennedy-klanen