Så meget kostede falsk eksamensbevis

27 personer er blevet sigtet for falske eksamensbeviser. Politiet mener, at en enkelt bagmand står bag

Pernille Kindtler, optagelsesleder ved Københavns Universitet, forklarer, hvordan snyderiet kan være foregået

Ved du noget om sagen, eller kender du steder, hvor man kan købe falske eksamensbeviser? Tip Ekstra Bladet i en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Sammen med to jævnaldrende mellemmænd står en 27-årig bagmand bag omfattende fusk med eksamensbeviser.

Det mener Københavns Politi, der i april ransagede deres adresser.

- Vi fandt ting, der bestyrkede vores mistanke, siger politikommissær Thomas Dürr, der af hensyn til efterforskningen ikke vil uddybe, hvad der blev fundet ved ransagningen.

(Skærmbillede optagelse.dk) 112 - 25. maj. 2016 - kl. 10:53 Sådan kunne studerende snyde med eksamensbeviser

De falske beviser er blevet brugt til at søge ind på Copenhagen Business School, Copenhagen Business Academy, Professionshøjskolen Metropol og Københavns Universitet. Et falsk bevis skal have kostet mellem 1500 og 20.000 kroner.

Sagen startede i 2013, hvor Styrelsen for Videregående Uddannelser opdagede, at 19 personer havde søgt ind på en videregående uddannelse med uægte eksamensbeviser.

Trak ansøgninger før studiestart
Det faldt blandt andet i øjnene, at flere af eksamensbeviserne fra ansøgerne lignede hinanden. Desuden trak 14 deres ansøgninger allerede inden studiestart, og det skete fra samme domæne.

- Hvorfor de trækker sig, det ved vi ikke. Det virkede underligt, siger Thomas Dürr.

Siden har politiet fundet ud af, at yderligere fem skal have søgt ind med falske beviser. I alt 27 personer er sigtet i sagen. Kun en enkelt skal dog have læst på sit studie, da personen blev sigtet.

112 - 25. maj. 2016 - kl. 09:48 Politi: Derfor går vi ind i sag om eksamensfusk

Organiseret snyd
Pernille Kindtler, områdeleder for optagelse på Københavns Universitet fortæller til Ekstra Bladet, at man vurderer, at der er tale om organiseret snyd.

- Det er ret alvorligt, når man gør sådan noget. Det fører til en politisag og anmærkning på ens straffeattest. Det bliver taget meget alvorligt, siger Pernille Kindtler.

(Arkivfoto: Martin Lehmann) 112 - 25. maj. 2016 - kl. 09:10 Danske studerende sigtes for fusk med eksamensbeviser

Det skyldes ressourcemangel hos politiet, at der er gået tre år, fra sagen blev meldt til politiet, til personerne er blevet sigtet.

Flere af de sigtede ansøgere havde ikke en gymnasial eksamen, mens andre har en gymnasial eksamen med et væsentligt lavere karaktergennemsnit end det, der fremgik af det uægte bevis.

Ved du noget om sagen, eller kender du steder, hvor man kan købe falske eksamensbeviser? Tip Ekstra Bladet i en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere