Sådan bliver vinterferie-trafikken

Der kan opstå problemer ved grænsen mellem Danmark og Tyskland på de store hjemrejsedage - men ellers forudser Vejdirektoratet, at trafikken vil glide

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Vejdirektoratet forventer ikke de helt store trafikale problemer, når vinterferien ruller af sted i de kommende uger.

- Vi anbefaler dog, at du undlader at køre i myldretidstrafikken fredag den 8. februar om eftermiddagen. Mellem klokken 14 og 18 kan der opstå mindre kødannelse - især på motorvejene omkring de større byer, oplyser Vejdirektoratet.

Kilde: Vejdirektoratet
Kilde: Vejdirektoratet
 

Ferietrafikken vil i ugerne 7 og 8  primært udfolde sig på Køge Bugt Motorvejen, E45 mellem Aarhus og den dansk tyske grænse - og E47 Sydmotorvejen.

I begyndelsen af de to ferieuger vil trafikken typisk bevæge sig mod syd og Tyskland. Hjemrejsetrafikken vil særligt være i nordgående retning.

Vejdirektoratet oplyser, at der på hjemrejsedagene i uge 7 og 8 kan være mindre kødannelse ved den dansk-tyske grænse ved Padborg. Det skyldes den danske grænsekontrol.

Kilde: Vejdirektoratet
Kilde: Vejdirektoratet
 

- Kør derfor i god tid og uden for de mest belastede tidsrum, opfordrer Vejdirektoratet.

Generelt vil der være mindre trafik end normalt på det danske vejnet i ferieugerne.

Vejdirektoratet tager i sin prognose forbehold for større trafikulykker og dårligt vejr, som hurtigt kan ændre den trafikale situation på en konkret vejstrækning.

Her kan du læse mere om trafikken i Europa.

Travlt i lufthavn
Fra fredag den 8. februar til søndag den 17. februar forventer pressechef i Københavns Lufthavne Kasper Hyllested, at 724.000 passagerer vil rejse gennem lufthavnen. Det er pænt høje tal for årstiden.

De to største rejsedage er den 8. februar med cirka 82.700 passagerer og den efterfølgende fredag med forventelige 83.300 rejsende.

Hvis man slet ikke skal rejse udenlands i vinterferien, er der ifølge Vejdirektoratet og DSB god plads på både veje og i tog.

- Der er ikke så mange kunder i togene, fordi mange pendlere og skolebørn har fri.

- Antallet af sporarbejder er også minimale i vinterferien, så der er god plads i togene, siger Tony Bispeskov, som er informationschef hos DSB.

Han forudser hverken forsinkelser eller voldsom trafik på jernbanen.