Sådan hjælper Amagermandens ofre hinanden

Bearbejder mareridtet: Seks ofre for en af Danmarkshistoriens mest bestialske forbrydere mødtes for første gang i januar

Med en stribe grove voldtægter og to mord på Amager blev Marcel Lychau Hansen kendt som Amagermanden. Foto: Ekstra Bladet
Med en stribe grove voldtægter og to mord på Amager blev Marcel Lychau Hansen kendt som Amagermanden. Foto: Ekstra Bladet

Seks kvinder, der alle er ofre for 'Amagermanden' Marcel Lychau Hansen, mødtes i januar for at dele erfaringer og bearbejde deres traumer.

Og det er første gang i dansk kriminalhistorie, at man samler ofre for samme voldtægtsmand. Det skriver Randers Amtsavis.

Baggrunden for at bringe de seks voldtægtsofre sammen var et kursus arrangeret af Landsforeningen Hjælp Voldsofre, der har hovedsæde i Randers.

Se også: I dag skal Amagermanden møde sit offer

Her boede de seks kvinder på et hotel med god forplejning, og under de rolige og trygge rammer langt fra Amager og deres vante miljø kunne de tale om deres oplevelser med Amagermanden, der er idømt fængsel på livstid for en række grove voldtægter og to drab.

112 - 22. dec. 2011 - kl. 10:06 TV: Pårørende hånede Marcel i retten

Se også: Her er beviserne mod Amagermanden

De fik undervejs hjælp af et team på tre psykologer, og ifølge sekretariatsleder i Landsforeningen Hjælp Voldsofre Jørn Hougaard havde voldtægtsofrene stor gavn af opholdet.

- Det er, som om de finder ud af, at de ikke er alene med deres tanker, men at de er flere i samme båd. Det er meget forløsende og kan binde nogle stærke bånd. Ydermere er det som at starte nogle trin oppe ad stigen, for ofrene behøver ikke at forklare, hvordan de har det, det ved de andre, de har selv været der, fortæller han.

Se også: Smykker fra voldtægt fundet hos Marcels søn

Se også: Marcel opgiver anke af dommen på livstid

De seks har vidt forskellige baggrunde og alder (voldtægterne fandt sted i perioden 1995-2010), og flere af dem har mødt hinanden før, men det er første gang, at de alle seks er samlet og kan tale frit om deres møde med en af Danmarkshistoriens mest bestialske forbrydere.

En af kvinderne, der deltog på kurset, er Anette (opdigtet navn, red.), der som 15-årig blev offer for Amagermanden under en firedobbelt voldtægt i 1995. Hun fortæller til Randers Amtsavis om sin oplevelse af kurset i januar:

Se også: Amagermanden nægter at tale med politiet

- Det var en utrolig stærk følelse. Vi følte med det samme et bånd. Der var masser af omsorg, accept og respekt for hinanden. Da vi mødtes blev der grædt og grinet, og vi fortalte hver især vores historie og fik talt ud. Og den følelse man selv gik med, kan du godt multiplicere med 1000, da vi var sammen. Det var rimeligt heftigt og intenst.

Se også: Amagermanden frosset ud af medfanger

Se også: Tvangsflyttet: Frygter Amagermanden vil flygte

Marcel Lychau Hansen blev 22. december 2011 dømt skyldig i to drab og seks voldtægter samt forsøg på brandstiftelse. Han blev idømt fængsel på livstid og sidder lige nu i Statsfængslet i Østjylland.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere