Sådan overlevede han 66 dage på åbent hav

Den 37-årige amerikaner Louis Jordan var i overraskende fin form, da han blev reddet

- Hver dag sagde jeg 'kære Gud, giv mig noget regn, giv mig noget vand'. Og hver gang jeg var løbet tør for vand - ja, så regnede det.

Sådan fortæller den 37-årige amerikaner Louis Jordan, der torsdag blev reddet efter 66 dage til havs i en lille jolle.

Louis Jordan blev samlet op af et containerskib mere end 300 kilometer fra land, og han er tilsyneladende sluppet godt fra de mange dage på havet.

I et interview med tv-stationen WAVY fortæller amerikaneren, at han ikke troede sine egne øjne, da han så det tyske containerskib.

- Jeg begyndte at vinke med mine armen meget langsomt, og det er et tegn på, at man er i vanskeligheder. Jeg fløjtede tre gange, men de hørte det ikke.

- Så vendte jeg mit amerikanske flag om på hovedet og hejsede det op i masten. Det betyder 'red mig', siger Louis Jordan, der til sidst fangede skibets opmærksomhed.

Louis Jordan havde været savnet siden slutningen af januar, hvor han var sejlet af sted på fisketur i sin sejlbåd ud for South Carolinas kyst.

Og efter 66 dage på åbent hav var det en overraskende stærk og rask Louis Jordan, der blev bragt til hospitalet.

Han var sluppet med en skade i skulderen og kunne i øvrigt selv gå fra den helikopter, der hentede ham fra det skibet, der havde reddet ham.

- Han er stærk, ikke kun fysisk, men også psykisk, har faderen, Frank Jordan. sagt til tv-stationen CNN.

Han fortæller, at sønnen har overlevet ved at spise rå fisk og drikke regnvand. Tilsyneladende var båden gået i stykker, og Louis Jordan var ikke i stand til at reparere den.

Louis Jordan blev meldt savnet 29. januar, få dage efter at faren sidst havde hørt fra ham.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere