Sådan snød falsk betjent turister

Rumænsk mand udgav sig for at være dansk betjent og advarede turister om falske penge, hvorefter han stjal fra dem

(Arkivfoto: Kenneth Meyer)
(Arkivfoto: Kenneth Meyer)

Har du oplevet noget lignende - eller er du receptionisten, der afslørede de to mænd - så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

DOMMERVAGTEN I KØBENHAVN (Ekstra Bladet): To rumænske statsborgere blev søndag varetægtsfængslet, efter de i fire tilfælde i løbet af den forgangne uge har stjålet kontanter og kreditkort udenlandske turister.

Det skete ved, at den ene, en 52-årig mand, tog kontakt til turisterne og udgav sig for selv at være turist, hvorefter den anden kom hen og udgav sig for at være betjent.

Med sig havde den 36-årige mand et rumænsk id-kort, hvor landets navn var dækket af en mørkeblå bjælke - og kortet viste han til turisterne, mens han på engelsk fortalte, at han var fra politiet.

Se også: Falske betjente anholdt ved Tivoli med masser af penge

Tjekkede for falske penge
I det seneste tilfælde, som førte til, at mændene blev arresteret, gik den falske betjent hen til to turister, som stod og hjalp med den anden tricktyv med at finde vej, og fortalte, at han kom fra politiet. Han advarede turisterne om, at der var falske penge i omløb og bad om at se den ene turists penge, hvilket han fik lov til.

- Jeg tog en del af pengene, uden at hun så det, og så gav jeg hende resten tilbage, forklarede den 36-årige mand i retten. Kvinden blev franarret 320 euro - knap 2400 kroner.

Tidligere er det også lykkedes mændene at snyde sig til to kreditkort og tilhørende pinkoder, lyder det i sigtelsen. Der blev efterfølgende hævet henholdsvis 11.900 kroner og 22.000 kroner på kortene. Derudover fik en turist stjålet 'mindst 2000 kroner' i kontanter, lyder sigtelsen.

'Jeg blev også narret'
Begge mændene erkendte, at de havde snydt turister, men ingen af dem kunne erindre de specifikke detaljer om tyverierne. Den 36-årige erkendte det seneste forhold, samt at han på et tidspunkt havde snydt et kreditkort fra en turist, mens den anden erkendte alle fire forhold, men slog fast, at den var hans kumpan, der havde stjålet pengene.

- Jeg talte kun med dem, lød den 52-åriges forklaring i retten, hvor han dog erkendte, at det på forhånd var aftalt, at den 36-årige efterfølgende skulle komme og udgive sig for at være betjent.

De to mænd kunne dog ikke blive enige om, hvad der efterfølgende var sket med pengene - i alt omkring 38.300 kroner.

- Vi delte dem, lød det fra den 36-årige, mens den 52-årige kun huskede at have fået 3500 kroner.

- Måske har han også narret mig, sagde han om medgerningsmanden.

Afsløret af receptionist
De to rumænske statsborgere var begge kommet til Danmark i starten af ugen efter et ophold i Malmø. De kom ikke sammen og kendte ikke hinanden, før de mødtes i København, lød det fra dem begge.

Det var en kvik receptionist på et hotel i Studiestræde, der fik fældet mændene, da hun så dem på mistænkelig vis antaste to israelske turister.

De forlod kort efter stedet, men blev anholdt af politiet ved Tivoli, og under ransagelsen af deres hotelværelse fandt politiet tyvekoster, som formodes at stamme fra de fire tricktyverier.

De er begge fængslet i foreløbigt 25 dage.