Sådan vil politiet finde mor til efterladt baby

Politiet bruger flere metoder for at finde frem til den kvinde, der i weekenden efterlod en nyfødt pige i en skraldepose i Ballerup

Politiet var massivt til stede i området omkring Grantofteparken i Balleruop, hvor en baby blev fundet i en skraldepose mellem to containere. Video: Kenneth Meyer

Politiet har endnu ikke fået det afgørende gennembrud i sagen om en nyfødt baby, der lørdag eftermiddag blev fundet mellem to containere i boligområdet Grantofteparken i Ballerup.

Siden det uhyggelige fund har Københavns Vestegns Politi arbejdet på højtryk for at finde frem til moderen til den efterladte pige, men det er ifølge efterforskningsleder Carsten Jansson en svær opgave, fordi man endnu ikke med sikkerhed ved, om moderen har været i kontakt med sygehusvæsenet, eller om der er tale om en hjemmefødsel.

Politiet er massivt til stedet i området omkring Grantofteparken i Ballerup, hvor en baby er fundet i en skraldepose mellem to containere (Foto: Læserfoto) 112 - 15. aug. 2015 - kl. 18:10 Nyfødt baby fundet i skraldepose

- Normalt er der jo jordemødre, læger og andre fagpersoner inde over en graviditet, men hvis det ikke er tilfældet, og moderen har holdt sig for sig selv, så er det sværere at finde frem til hende, siger Carsten Jansson og fortæller nærmere om, hvordan politiet vil finde frem til kvinden.

- Vi håber at få et gennembrud ved fortsat at undersøge, om der skulle være et hospital, som har haft kontakt til kvinden. Derudover gennemgår vi videoovervågning fra området for forhåbentlig at finde noget, der kan bringe os videre i vores efterforskning, lyder det fra Carsten Jansson.

Politiet var massivt til stede i området omkring Grantofteparken i Ballerup. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 15. aug. 2015 - kl. 22:21 Vidne til baby-fund: Tragisk oplevelse!

Ifølge vicepolitiinspektør Charlotte Skovby er det snarere med hjælp fra vidner i lokalområdet og ikke på hospitalerne, at politiet skal komme nærmere et gennembrud i sagen.

- Der er ikke noget, der tyder på, at barnet er født på et hospital.

- Vi taler med beboerne i området, for at høre, om de kender nogen, som måske har været gravide, men som ikke har en stor mave mere, siger hun til Ekstra Bladet.

Politiet var i går massivt til stede i området omkring Grantofteparken i Ballerup. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 16. aug. 2015 - kl. 18:40 Psykolog om efterladt baby: Moren må være lettet

Den nyfødte pige havde det efter omstændighederne godt, da hun lørdag blev fundet i en skraldepose af to forbipasserende, der skulle ned med affald.

Carsten Jansson oplyser til Ekstra Bladet, at pigen i dag er videregivet til Ballerup Kommune, som vil finde en plejefamilie til den lille pige, indtil moderen er fundet.

- Den her kvinde er formentlig i en tilstand, hvor hun har brug for hjælp, så vi gør alt, hvad vi kan, siger efterforskningslederen.

Den efterladte baby er blevet undersøgt af læger, som har udtalt, at hun efter alt at dømme er af skandinavisk herkomst.