Såret betjent ringede selv til sin kone efter drabsforsøget i Sandholm

56-årig politimand kæmpede med de bare næver mod gal knivstikker

Her føres den 25-årige palæstinenser væk efter angrebet på den svenske justitsminister Morgan Johansson den 23. marts i år. (Foto: Bosse Nilsson)
Her føres den 25-årige palæstinenser væk efter angrebet på den svenske justitsminister Morgan Johansson den 23. marts i år. (Foto: Bosse Nilsson)

Blødende fra knivstik i halsen, overarmen og ryggen formåede den 56-årige politiassistent, der natten til tirsdag blev stukket ned i Center Sandholm, at ringe både til 1-1-2 og sin kone, da han havde fået overmandet knivstikkeren.

Den 56-årige led et voldsomt blodtab, især fra et dybt knivstik i overarmen, og han forlod gerningsmanden, der lå på gulvet, for at få hjælp.

Politimanden fik også til sidst fat i kniven og overvejede et sekund, om det kunne blive nødvendigt at bruge den mod gerningsmanden. Betjenten havde hverken pistol, peber-spray eller knippel på sig, fordi han lige var mødt på arbejde. Så han kæmpede for sit liv med de bare næver.

Blod på bukserne og på værelset
Da politiet kom frem, var knivstikkeren forsvundet, men en 25-årig palæstinenser blev anholdt seks timer senere på sit værelse på Udrejsecenter Sjælsmark, hvor han havde blod på sine bukser.

Der var også blod på værelset, og han havde skader i ansigtet, som passede med politimandens forklaring om, hvordan han gjorde modstand.

Den 25-årige, der ifølge politimandens forklaring råbte 'Allahu Akbar', da han angreb bagfra,  nægter sig skyldig. Men han er nu varetægtsfængslet til den 22. oktober, sigtet for drabsforsøg.

Den 25-årige palæstinenser har et profilbillede af en 'ensom ulv' på Facebook og et foto af betjente i dækning under terrorangrebet i København den 14. februar. 112 - 1. okt. 2015 - kl. 08:38 Sigtet for drabsforsøg på betjent: Var han inspireret af terroristen Omar?

Betjenten mødte meget tidligt på arbejde, ved 03-tiden, og undrede sig over, at der var lys i politiets bygning i Sandholm. Han troede, det var rengøringen og låste sig ind, hvor knivstikkeren lå i baghold. Han havde forceret et hegn og brudt et vindue op.

- Kollegaen har det fysisk godt, men han er naturligvis rystet over det, der skete. Det var meget tæt på, at han var blevet slået ihjel, siger formanden for Politiforbundet Claus Oxfeldt til Ekstra Bladet. Han besøgte den 56-årige på hospitalet i går.

Han kan kun rose den 56-årige for godt politiarbejde.

Ifølge fængslingskendelsen fra retten i Hillerød, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, har politimanden forklaret, at overfaldet var meget voldsomt og retten vurderer, at det var gerningsmandens hensigt at dræbe den 56-årige.

Den 25-årige statsløse palæstinenser præsenterede sig på Facebook som en 'ensom ulv' på samme måde som terroristen fra angrebene i København den 14. februar Omar El-Hussein gjorde det, afslørede Ekstra Bladet i dag.

Politiet siger, der er tegn på, at han er radikaliseret og har sympati for Islamisk Stat ligesom han er kendt for et overfald på den svenske justitsminister Morgan Johansson i marts i år, hvor ministeren blev oversprøjtet med en pulverslukker på et asylcenter, hvor den 25-årige dengang boede.

Han var også i forvejen sigtet for trusler mod en dansk politimand.

Her er beviserne mod den 25-årige
Beviserne mod den 25-årige palæstinenser er ifølge retsbogen fra retten i Hillerød foreløbig disse:

Den 56-årige politimand har med nogenlunde sikkerhed genkendt den 25-årige som knivstikkeren.

Den 25-årige havde blod på sine bukser og på sit værelse. Dna-analyser skal nu slå fast, om blodet stammer fra politimanden.

Han har skader på sin krop, der passer med politimandens forklaring om, hvordan han slog knivstikkeren.

Der er en elektronisk nøgle til den 25-åriges værelse på Udrejsecenter Sjælsmark, og registreringen viser, at han ikke var på sit værelse på gerningstidspunktet.

Han har ikke noget alibi for gerningstidspunktet.

Politiet har stadig en omfattende efterforskning i gang med tekniske undersøgelser og afhøring af vidner, den sigtede og politimanden.

Afdækningen af motivet, hvor politi har mistanke om, at der kan være tale om en terror-handling, sker i samarbejde med PET.

Her kan du se optagelser fra gerningsstedet filmet kort tid efter hændelsen (foto: Kenneth Meyer)

Under enorm sikkerhed blev den 25-årige fremstillet i retten i Hillerød i dag. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 30. sep. 2015 - kl. 13:22 DF kræver svar fra Pind: Var drabsforsøget i Sandholm terror?