Sad på forreste række: - Der var glasskår overalt

Sammen med sin fætter sad Sinor Soltani på forreste række i den bus, der ved middagstid søndag blev ramt af en sten kastet fra en motorvejsbro

Sonar Soltani er imponeret over, at chaufføren tog hele situationen omkring uheldet så roligt. Foto: Privat
Sonar Soltani er imponeret over, at chaufføren tog hele situationen omkring uheldet så roligt. Foto: Privat

Ved middagstid søndag blev en 'Rød Billet'-bus nødt til at holde ind til siden, efter den var blevet ramt af en tung sten-lignende genstand, der blev kastet fra en motorvejsbro. Bussen var på vej fra Aarhus til København, da uheldet skete på E20 ved Sorø.

Se også: Fyldt bus ramt af sten fra motorvejsbro: - Folk er chokerede

Heldigvis kom ingen til skade, da det skete, men både chauffør og passagerer i dobbeltdækkerbussen er noget chokeret over oplevelsen. En af dem er Sinor Soltani, der sammen med sin fætter sad på de forreste sæder på bussens øverste sal, lige der hvor en tung genstand pludselig fløj mod og ramte ruden, der splintrede.

- Jeg hører pludseligt et brag, og så går der lidt tid, før det går op for mig, hvad der er sket, men så ser jeg min fætter, der fuldstændig dækket til af glasskår, fortæller han til Ekstra Bladet.

Også Sinor selv blev ramt af glasskårene fra den ødelagte busrude.

- Så tænker jeg bare: 'Nå, det er det, man har hørt om så mange gange før', forklarer han og henviser til de efterhånden mange tilfælde, hvor en eller flere gerningsmænd har kastet genstande mod biler fra en motorvejsbro.

Sonar Soltani og hans fætter sad på sæderne forrest i bussen - lige der, hvor genstanden ramte. Foto: Privat
Sonar Soltani og hans fætter sad på sæderne forrest i bussen - lige der, hvor genstanden ramte. Foto: Privat

Rolig chauffør
Bussens chauffør kørte i følge Sinor ind til siden med det samme, hvorefter han løb op på bussens første sal for at høre, om alle var okay.

- Buschaufføren tog det utroligt roligt og gik ikke i panik. Det er nok det, der havde været det mest afgørende, hvis der nu var sket noget, fortæller han.

Efterfølgende kørte den smadrede bus og dens passagerer af ved afkørsel 37 og ventede på, at andre busser kunne samle de rejsende op og køre dem resten af stykket til København. Siden er passagererne blevet tilbudt krisehjælp, fortæller administrerende direktør ved 'Rød Billet', Thomas Hintze:

- Vi tilbyder vores krisehjælp, hvis de har brug for det. Det gælder både i dag og i morgen og i overmorgen...

Også bussens chauffør bliver der taget hånd om:

- Vi tager selvfølgeligt hånd om chaufføren de næste par dage. Han er okay nu, men han er selvfølgeligt meget chokeret, men han er meget glad for, at der ikke er sket noget med nogen, fortæller Thomas Hintze.

Foto: Privat
Foto: Privat

Uhyggeligt
Både Sinor og hans fætter slap uskadte fra uheldet og er endnu ikke mærket af oplevelsen, men han synes bestemt, at det er trist, at folk skal sætte andres liv i fare på den måde:

- Jeg synes, det er lidt uhyggeligt, at man skal være bange for at køre på motorvejen, fortæller han og uddyber, at det dog ikke skal holde ham fra at køre på motorvejen fremover. Der er blot en enkelt ting, han vil gøre anderledes i fremtiden;

- Jeg tror ikke, jeg skal sidde på de forreste pladser igen, griner han.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen