Sag om fyret anklager risikerer at vokse sig større

omstridt retsmøde i sag om fyret anklager fortsættes ikke lyder Landsrettens beslutning

Sagen handler om fusk med vidneforklaringer afgivet ved en retssag om handel med hash i Pusherstreet.
Sagen handler om fusk med vidneforklaringer afgivet ved en retssag om handel med hash i Pusherstreet.

ØSTRE LANDSRET (Ekstra Bladet): Indtil videre er kun en anklager, Trine Sorgenfri, viklet ind i sagen, men i forbindelse med dybdegående undersøgelse af hele affæren risikerer andre anklagere også at blive hvirvlet ind i den spektakulære sag, som forsvarere ikke tøver med at omtale som skandalesag.

Det er kommet frem ved dagens retmøde i sagen, hvor oprindeligt 11 personer var tiltalt ved en ankesag, der handler om organiseret handel med hash i Pusherstreet.

Se også: Forsvarer kræver omstridt hashankesag skal gå om

Tilbage i oktober tog retssagen en uventet drejning, da Trine Sorgenfri blev trukket fra sagen. Hun er mistænkt for at have givet instrukser til politividner om, hvad de skulle forklare i retten.

I retssagen er 11 mænd i byretten dømt for hashhandel på Christiania. Sagen er anket til landsretten, og det var i forbindelse med ankesagen, at anklagerens mailkorrespondance med politividnerne kom frem.

Ved torsdagens retsmøde har Hugo Steinmetz læst op fra en mail. Den er sendt fra den afsatte anklager til et af politividnerne og den gruppe af anklagere, som mødte i det store Christianiasagskompleks i byretten.

Se også: Anklager i stor hashsag er blevet fyret

Se også: Anklager mistænkt for embedsmisbrug: Sag efterforskes

I mailen skriver anklageren, hvilke sagsbilag byretsanklagerne skal spørge ind til. Hun skriver også, hvad politividnet skal forberede sig på at svare på.

Netop den mail er interessant. Den er nemlig sendt helt tilbage i september 2014. Det var, få dage efter at den første retssag i hashkomplekset begyndte ved byretten.

Hugo Steinmetz mener, at det indikerer, at anklagemyndigheden allerede i forbindelse med byretssagerne instruerede de politifolk, som skulle vidne i sagen.

Og det er strengt forbudt.

Forsvarsadvokaterne har fået udleveret en bunke materiale i sagen. De lægger under pauserne i retsmødet ikke skjul på, at mange af oplysningerne efter deres opfattelse er rene 'stinkere'.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) efterforsker sagen mod anklageren, og før DUP er færdig, kan retssagen på ingen måder fortsætte. Uanset, hvad der skal ske.

Forsvarsadvokaterne har tilkendegivet, at de vil kræve, at sagen skal gå om og starte helt forfra ved byretten.

Retten med retsformand Anne Birgitte Fisker i spidsen, er netop kommet tilbage efter tænkepause, hvor de har besluttet, at dagens retsmøde ikke skal fortsætte.

I stedet har Landsretten besluttet, at fastsætte en frist på tre måneder, hvor DUP skal undersøge sagen.

I umiddelbar forlængelse af fristens udløb skal der så reserveres tid til et retsmøde, hvor affæren yderligere skal drøftes.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen