Sag om sex-gidsel: Kvinde brød grædende sammen i retten

Den 30-årige kvinde brød sammen i retten, da hun så manden, der angiveligt har frihedsberøvet og voldtaget hende

En 38-årig svensk læge er tiltalt for at frihedsberøve og voldtage en 30-årig kvinde (Foto: Per-Oluf Sännås/Aftonbladet)
En 38-årig svensk læge er tiltalt for at frihedsberøve og voldtage en 30-årig kvinde (Foto: Per-Oluf Sännås/Aftonbladet)

Den 30-årige kvinde, der sidste år ifølge et anklageskrift blev kidnappet og voldtaget i en uge af en 38-årig læge, græd og skjulte sit ansigt, da hun i dag sad i Stockholm tingsrätt.

Den 38-årige læge er tiltalt for ulovlig frihedsberøvelse og grov voldtægt. Han erkender sig skyldig i den ulovlige frihedsberøvelse, men nægter at have voldtaget kvinden. Ifølge hans forsvarer Mari Schaub ønskede manden kun at få en livsledsager, skriver Expressen.

Se også: Tiltale: Læge holdt 30-årig kvinde indespærret i sex-bunker

Uhyggelige gummimasker indgår i sagen mod den svenske læge, der ifølge anklageskriftet holdt kvinden fanget på gården her. (Video: AP)

Kort efter retssagen begyndte mandag morgen, valgte dommeren at retssagen skulle fortsætte bag lukkede døre.

- Hun græd hele tiden. Hun sagde til mig, at hun gik i panik. Jeg har sagt til hende: 'du behøver ikke at kigge på ham. Du behøver ikke at møde hans blik, fortalte kvindens advokat Jens Högström i pausen til Expressen.

112 - 25. jan. 2016 - kl. 11:07 Rystende sag: Jeg vidste ikke, om han ville torturere, dræbe eller voldtage mig

Den 38-årige læge holdt angiveligt kvinden til fange på en gård i Skåne, og senere på ugen skal retten ud og se stedet. Men det bliver uden den 30-årige kvinde.

- Hun vil ikke tilbage og se det. Hun er helt ødelagt, sagde Jens Högström til Aftonbladet.

Efter overgrebet er kvinden blevet behandlet for post-traumatisk stress. Ifølge hendes advokat får hun nu medicin for at kunne sove.

Kan ikke skrue tiden tilbage
I politiets forundersøgelser er det kommet frem, at den 38-årige tvang kvinden til at underskrive en sex-kontrakt.

Her står der blandt andet - ifølge Expressen - at kvinden som minimum skulle være indespærret i 10 år, hvor hun skulle 'have samleje og oralsex med manden samt fjerne sine kønshår og pierce sig selv'. Levede hun ikke op til kontrakten, ville han forlænge hendes tid i den hemmelige bunker. Et nej til samleje kunne for eksempel koste hende yderligere 100 dage, og forsøgte hun at flygte, kunne hun se frem til endnu fem år i fangenskab.

Den 38-årige mand havde bygget en bunker ved siden af sin gård, hvor kvinden ifølge anklageskriftet blev holdt til fange (Politifoto).
Den 38-årige mand havde bygget en bunker ved siden af sin gård, hvor kvinden ifølge anklageskriftet blev holdt til fange (Politifoto).
 

Den 38-årige erkender som sagt, at han har frihedsberøvet kvinden, og ifølge hans forsvarer Mari Schaub har han hjulpet politiet i deres opklaring af sagen.

- Han gør, hvad han kan. Lige nu kan han jo ikke gøre så meget. Han kan jo ikke skrue tiden tilbage, fortalte Mari Schaub til Aftonbladet.

Bedøvet og voldtaget
Ekstra Bladet har fået indsigt i anklageskriftet, og her fremgår det, at de to mødtes, da kvinden 10. september sidste år inviterede den 38-årige mand på date i sin lejlighed i Stockholm. Her bildte lægen hende ind, at han var amerikaner og derfor kun talte engelsk.

Dagen efter tog den 38-årige læge hjem til sin gård i Axeltorp, hvor han i de efterfølgende dage planlagde bortførelsen af den 30-årige kvinde.

Den 12. september kørte han i sin bil til Stockholm, hvor han havde en kørestol, to gummimasker, en flaske champagne og et vene-kateter med. I den 30-åriges lejlighed bildte han kvinden ind, at hun skulle deltage som hans ledsager til et middagsselskab.

Han bød hende på champagne og forgiftede jordbær, og da den 30-årige mistede bevidstheden, satte han vene-kateteret i hendes venstre hånd og bedøvede hende yderligere med en sprøjte med narkosemidlet midazolam.

Ifølge tiltalen voldtog lægen den bevidstløse kvinden, hvorefter han satte hende i kørestolen og kørte hende hen til sin bil. Derefter blev hun transporteret til hans gård i Axeltorp, og under køreturen om natten den 12-13. september sørgede han for løbende at injicere hende med midazolam.

Han fjernede også hendes mobil, så den ikke kunne spores.

Holdt til fange i bunker
På sin gård havde han bygget en bunker på 60 kvadratmeter af jern og beton, hvor han havde tænkt sig at holde kvinden til fange. Her tog han blodprøver og vaginalprøver på den 30-årige og sørgede derefter for, at hun fik p-piller, så hans ubeskyttede voldtægter ikke resulterede i en graviditet.

Under den ugelange indespærring fortalte lægen hende, at han havde planer om at fange og indespærre flere mennesker i bunkeren, der skulle holdes fanget i årevis.

 

Manden besluttede sig en dag for, at han ville hente nogle ting i kvindens lejlighed Stockholm, men da han nåede frem, opdagede han, at politiet havde eftersøgt kvinden og skiftet låsen til hendes lejlighed.

Han tog derfor kvinden under armen og sammen tog de ind på Norrmalms politistation i Stockholm, hvor kvinden skulle overbevise dem om, at hun var i god behold. Lægen havde medbragt en pistol, så kvinden ikke var i tvivl om, at hun skulle spille skuespil. Lægen havde nemlig ikke tænkt sig, at kvinden skulle slippe fri.

Men på politistationen trak betjentene den 30-årige kvinde til side, hvorefter hun i enrum fortalte om kidnapningen.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen