Sag om vold mod Papes kæreste kan fremskyndes

34-årig tiltalt slovak skal blive bag tremmer frem til dom. Til gengæld kan sagen muligvis afgøres tidligere end planlagt

Ekstra Bladet havde i dag en mand i retten. Han forklarer her sagen

Den 34-årige slovakiske ishockeyfan og advokat, der siden 17. maj har siddet varetægtsfængslet for vold mod justitsminister Søren Pape Poulsens (K) samlever, Josue Medina Vásquez, skal forblive bag tremmer frem til hovedforhandling i sagen 6. juli.

Det besluttede en dommer i Købehavns Byret i dag, hvor der skete fristforlængelse i sagen. Den tiltalte medvirkede sammen med sin forsvarer og anklager Jack Hurup via videolink fra Vestre Fængsel og var således ikke til stede i retten.

Ekstra Bladet har mødt hustruen til den 34-årige slovak, der er tiltalt for at have slået justitsministerens samlever, Josue Medina Vásquez. (Foto: Anthon Unger) Krimi Eksklusivt: Kone til fængslet slovak: Løkke har dømt min mand på forhånd

Forsvarer Michael Sahl Nielsen argumenterede for løsladelse og henviste til, at den 34-årige snart har siddet varetægtsfængslet længere tid, end en kommende dom forventes at lyde på.

I den forbindelse sagde dommeren, at det ikke er umuligt at fremskynde retsmødet 6. juli, men at dette skal ske efter koordinering mellem retten samt forsvarer og anklager.

Dermed åbnede han muligheden for en eventuel tidligere afgørelse.

Den 34-årige er tiltalt efter den såkaldt milde voldsparagraf og for at have sagt 'I don't like homos' til Papes kæreste uden for LA Bar i Københavns centrum natten til 17. maj.

Han blev anholdt på stedet og har altså været frihedsberøvet siden.

Manden er advokat og bor til daglig i Warszawa, hvor han har kone og to børn. Hustruen er gravid og venter parrets tredje datter. Hun har i et brev til sin mands forsvarer skrevet, at hun frygter at abortere på grund af den stressede situation, sagen i Danmark har bragt familien i.

Se også: Voldssagen om Papes forlovede: Nu er der dato på retssagen

Se også: Voldssagen om Papes forlovede: Nu er der dato på retssagen

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere