Sagen om serievoldtægtsmand: Konen gav alibi til forkert dag

Sagen mod afrikaner, tiltalt for en række serievoldtægter og forsøg, nærmer sig sin slutning

En 25-årig afrikaner er tiltalt for tre voldtægter og to voldtægtsforsøg.
(Retstegning: Jørgen Bitch)
En 25-årig afrikaner er tiltalt for tre voldtægter og to voldtægtsforsøg. (Retstegning: Jørgen Bitch)

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Retssagen, hvor 25-årig afrikaner er tiltalt for flere grove serievoldtægter, nærmer sig sin afslutning.  Efter planen afgøres den i morgen.

Ved sagens forrige retsmøde, holdt 8. oktober, var den tiltaltes kone indkaldt som vidne.

Her forklarede hun blandt andet, hvordan hun var sammen med sin mand var til børnefødselsdag og at de efterfølgende tog hjem og sov.

Men ret beset var der tale om den forkerte dag. Og dermed såede hun tvivl om mandens alibi.

For den tiltaltes kone forklarede, at parret havde været sammen om søndagen i stedet for om lørdagen, hvor en ung kvinde blev voldtaget.

Spørgsmålet om, hvor ægteparret befandt sig, blev stillet af anklager, Sidsel Jessen-Klixbüll. Og spørgsmålet fandt i forbindelse med et af sagens forhold, hvor en kvinde var blevet sexoverfaldet en sen nattetime.

Det skete natten mellem 7. og 8. februar i år, hvor en 18-årig pige blev grebet og tvunget ind i en bil cirka kl. 02.20 i Svendborggade på Østerbro. Hun blev kørt til Mindelunden i Hellerup, hvor gerningsmanden truede med at slå hende ihjel, hvorefter han voldtog hende.

Igennem hele sagen har den tiltalte nægtet sig skyldig i alle forhold - inkluderet voldtægten i mindelunden den kolde februar-nat.

Den 25-årige har selv forklaret, at det var lørdag 7. februar, at han, konen og deres børn først var til børnefødselsdag og derefter tog hjem, hvor de senere gik i seng og sov til næste morgen.

Men nu har din kone jo forklaret, at det var om søndagen - og ikke om lørdagen, sådan som du har forklaret - I tog til børnefødselsdag, spurgte anklageren den tiltalte.

- Det er hende, der husker forkert. Det VAR om lørdagen, svarede den tiltalte.

Retssagen fortsætter i dag - Ekstra Bladet følger sagen....

Læs de øvrige reportager fra retssagen her:
Se også: Tiltalt for serievoldtægt - Kræves idømt forvaring

Den 4. oktober 2014 slog den 25-årige, ifølge tiltalen, til ved Emdrupvej i København, hvor han tvang en 24-årig ind i bilen kl. 00.30. Han kørte hende til et ukendt sted, voldtog hende og smed hende ned i bagagerummet. Så kørte han til endnu et ukendt sted, voldtog hende igen flere gange, hvorefter han kørte hende til Fragtvej i Sydhavnen og smed hende af kl. 03.15. Kvinden var altså bortført i tre timer. (Foto: Jonas Olufson) 112 - 5. okt. 2015 - kl. 10:55 Tiltalt for serievoldtægt: Havde offers handsker i bilen

Se også: Serievoldtægtsmandens første offer: - Det var som i den værste film

Se også: Serievoldtægtmandens andet offer: Vidner for lukkede døre

Se også: Fandt serievoldtægtsmands offer:- Hendes øjne sagde alt

Se også: Tiltalt for serievoldtægt: Nu taler han

Se også: Sagen om serievoldtægtsmand: Vidne vågnede ved kvindeskrig

Se også: Tiltalt for serievoldtægt i brev til konen: 'Hvis de spørger om jeg var ude, så sig nej'