Sandberg i retten igen - men sagen udsat

Domsmand mødte ikke op - tidligere Gucci-rocker må fortsat vente på afgørelse i sag om erstatning

Brian Sandberg, som han fremstod, da han blev løsladt efter flere års varetægtsfængsling i 2012. I dag mødte han forgæves i Østre Landsret. Her skulle hans erstatningssag ellers have været behandlet. (Foto: Per Rasmussen)
Brian Sandberg, som han fremstod, da han blev løsladt efter flere års varetægtsfængsling i 2012. I dag mødte han forgæves i Østre Landsret. Her skulle hans erstatningssag ellers have været behandlet. (Foto: Per Rasmussen)

Både en gruppe interesserede pensionister og den tidligere Gucci-rocker, Brian Sandberg, var mødt forgæves, da eks-rockerens ankesag i dag skulle have været for ved Østre Landsret.

Mens den interesserede pensionistgruppe pænt havde taget plads på på tillhørerpladserne i Østre Landrets lille retsal 17, tog Sandberg plads ved siden af sin forsvarer Michael Juul Eriksen.

Men af uvisse årsager var en af sagens tre domsmænd ikke mødt frem. Og en erstatning for den udeblevne domsmand kunne først fremskaffes til kl 11. Og med den forsinkelse mente retten ikke, at sagen kunne gøres færdig i dag, og derfor er den udsat til en gang i næste år.

En ny dato blev ikke aftalt.

Konkret er der tale om ankesagen efter, at Sandberg i februar blev tilkendt erstatning for uberettiget varetægtsfængsling. Den tilkendte erstatning lyder på 103.000 kr.

Se også: Brian Sandberg vinder erstatningssag mod staten

Varetægtsfængslingen er tilbage fra sagen omkring den såkaldt store Rockersag, hvor Sandberg sad fængslet i to år og seks måneder. I den forbindelse var han var tiltalt for to drabsforsøg og for at beordre et kølleoverfald.

Se også: Sandbergs 'feriepenge' i fare: Nu anker staten

Se også: Sandberg tager endnu en tur bag tremmer

Drabsforsøgene blev Sandberg frikendt for, og dommen for kølleoverfaldet gav ham en straf på to år og fire måneder, og han havde dermed været varetægtsfængslet to måneder længere, end han skulle.

Da rockeren havde en dom på to måneders fængsel for kokainbesiddelse i bagagen forsøgte han igennem sin forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen at få staten til modregne med de to måneder, som han havde afsonet for meget.

Og det gav Københavns Byret ham i februar medhold i. Kort efter ankede anklagemyndigheden byrettens afgørelse.

Hør om sagen her.