Sangerinden Trille reddet ud af flammehav i nat

70-årige Trille forsøgte selv at slukke ilden, som opstod i hendes soveværelse, siger hendes nabo, der bar 70'er-ikonet i sikkerhed

Bodil Nielsen - alias Trille - blev reddet ud af flammehav tirsdag aften. Hendes hjem ved Næstved er nu brændt ned til grunden. (Foto: Peter Olesen)
Bodil Nielsen - alias Trille - blev reddet ud af flammehav tirsdag aften. Hendes hjem ved Næstved er nu brændt ned til grunden. (Foto: Peter Olesen)

Ved du noget? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst).

- Til alt held var min anden nabo ude at gå en tur med hunden. Ellers kunne det være gået helt galt.

Sådan siger gårdejer Henrik Carlsen, som tirsdag aften var vidne til et drama, som nær havde kostet den 70-årige Bodil Nielsen livet. Bodil Nielsen er af de fleste nok bedre kendt under sit kunstnernavn Trille.

Trille overlevede. Hun var ifølge Henrik Carlsen, der kender Trille godt, selv gået i gang med at slukke ilden. En kamp, som var totalt formålsløs, fordi ilden havde alt for godt fat.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi opstod branden som følge af rygning i sengen.

- Det er noget djævelskab, siger Henrik Carlsen.

Trille forklarede ifølge politiet, at der pludselig var gået ild i hendes sengetøj, hvorefter ilden bredte sig hurtigt.

Den ene længe i hendes ejendom nedbrændte fuldstændig, mens den anden blev kraftig brandskadet. Blandt andet fordi brandfolkene havde vanskeligt ved at skaffe tilstrækkeligt med vand fremme på brandstedet.

Flammerne var voldsomme, da Trilles hus brændte ned til grunden natten til onsdag. (Foto: Preben Madsen/Media Næstved)
Flammerne var voldsomme, da Trilles hus brændte ned til grunden natten til onsdag. (Foto: Preben Madsen/Media Næstved)

Nabo reddede hende
Det var Henrik Carlsens anden nabo, der skyndte sig ind i Trilles hjem - et idyllisk landsted ved landsbyen Næstelsø lidt uden for Næstved.

Derinde opdagede hun Trille, som var den eneste person til stede i ejendommen.

- Hun råbte til hende, at hun skulle se at komme ud. Heldigvis overlevede Trille, men hun var godt nok dårlig og kunne næsten ikke gå. Hun hostede og hakkede, men det kan man nu ikke lægge så meget i. Det gør hun i forvejen, fordi hun får så meget røg gennem sin rygning. Men jeg måtte bære hende ind til min anden nabo, hvor hun ventede på ambulancen, forklarer Henrik Carlsen.

Det var også naboen, der ringede til alarmcentralen klokken 19.15 og anmeldte branden.

Til observation på sygehus
Trille er blevet kørt til observation for røgforgiftning og er stadig indlagt. Men hun har det ifølge Henrik Carlsens nabo godt. Naboen har også forsøgt at få fat på Trilles datter for at orientere hende.

Desværre er der ikke så meget værdi tilbage i Trilles vinkelhus. Soveværelse og stue er brændt helt ned.

- Jeg spurgte hende, om jeg ikke skulle gå ind for at forsøge at redde en smule ud af hendes hjem i den ende, hvor ilden ikke havde så godt fat. På det tidspunkt kunne det faktisk lade sig gøre. Men hun svarede, at det kunne være ligegyldigt. Det bliver ikke sjovt for hende at komme hjem igen, når der intet er tilbage, siger Henrik Carlsen.

Næstved Brand & Redning sendte alt disponibelt mandskab af sted til Trilles ejendom, der ifølge Sjællandske ligger 1,7 km nede for enden af en smal grusvej. Også Beredskabsstyrelsen, som har sit regionale center i Næstved, deltog i brandslukningen.

Branden var først slukket klokken to natten til onsdag.

Det er endnu ikke lykkedes Ekstra Bladet at få fat på Trille selv.