Saudisk kvinde i Thailand frygter for sit liv ved deportering

En 18-årig kvinde, der tilbageholdes i Thailand, frygter for sit liv, hvis hun sendes hjem til sin familie

Menneskerettighedsgruppen Human Rights Watch opfordrer mandag de thailandske myndigheder til at indstille planerne om at deportere en 18-årig saudiarabisk kvinde.

Kvinden hævder, at hun er flygtet fra misbrug, og at hun vil blive dræbt, hvis hun bliver sendt hjem til sin familie.

Rahaf Mohammed al-Qunun fortæller, at hun flygtede fra Kuwait, da hun var på besøg i landet med sin familie. Hendes plan var at rejse til Thailand og derfra videre til Australien, hvor hun ville søge asyl.

Hun blev dog tilbageholdt af de thailandske myndigheder, da hun steg af flyet i Bangkok.

- Mine brødre, min familie og den saudiarabiske ambassade vil vente på mig i Kuwait, fortæller hun fra sit transithotel i Bangkok sent søndag aften.

- De vil dræbe mig. Mit liv er i fare. Min familie truer med at dræbe mig over de mest basale ting, siger hun.

En repræsentant fra den saudiarabiske ambassade i Thailand har over for nyhedsbureauet Reuters afvist at kommentere sagen.

I en erklæring mandag udtaler Michael Page, direktør for anliggender vedrørende Mellemøsten i Human Rights Watch, at de thailandske myndigheder straks bør indstille deres planer om at deportere kvinden.

- Myndighederne bør øjeblikkeligt standse enhver form for udvisning og enten lade hende blive i Thailand eller lade hende fortsætte til Australien og søge om beskyttelse som flygtning, udtaler Michael Page.