Scooter-mand nægter skuddrab

Drabssigtet 27-årig mand varetægtsfængslet i fire uger efter grundlovsforhør i Horsens - nægter at stå bag skuddrabet på tre år yngre mand i boligkvarter i Fredericia

Politiet bad efter det fatale skud-angreb i Fredericia mandag om hjælp til at identificere manden på den sorte scooter, som nu er sigtet for det brutale drab og fængslet i fire uger efter lørdagens  grundlovsforhør i Horsens. Politifoto
Politiet bad efter det fatale skud-angreb i Fredericia mandag om hjælp til at identificere manden på den sorte scooter, som nu er sigtet for det brutale drab og fængslet i fire uger efter lørdagens grundlovsforhør i Horsens. Politifoto

HORSENS (Ekstra Bladet): En drabssigtet 27-årig mand blev her til formiddag ført ind i Retten i Horsens omkranset af en lille hær af uniformerede og civilt klædte politibetjente.

Han blev derefter afhørt bag lukkede døre om sin mulige rolle i drabet på en 24-årig mand i Korskærparken i Fredericia, som var et af flere skyderier i boligområder i årets første to måneder i Danmark.

Forhøret endte med, at han blev varetægtsfængslet i fire uger på en særligt bestyrket mistanke om at være skyldig. En kendelse som han valgte at kære.

Manden sigtes for manddrab efter straffelovens paragraf 237, og det fremgår af den sigtelse, som specialanklager Anna Holm Christensen læste op, at ofret blev ramt i brystet af et enkelt dræbende skud, og at han kort efter afgik ved døden.

Den etnisk danske mand nægter sig skyldig.

Fangedragt og sutsko
I retten optrådte den cirka 1,85 meter høje, magre og korthårede mand med pjusket fuldskæg i lyseblå fangedragt. På fødderne havde han et par hvide engangs-sutsko. I ansigtsregionen havde han en markant tatovering.

Han gjorde ikke meget væsen af sig, og var i og uden for retten mandsopdækket af mindst seks uniformerede betjente og to til tre politifolk i civilt tøj.

Om livet havde han et transportbælte, som er en særlig sikkerhedsforanstaltning ved transport af arrestanter og fanger. Hans hænder var fikseret af håndjerns-strips.

Bølge af skyderier i 2020

27. februar: En 25-årig mand bliver ramt af flere dødbringende skud og fundet livløs i et luksuriøst SUV-køretøj i boligkvarteret Søhøjen i Tilst i det vestlige Aarhus.

 

24. februar: En 24-årig mand blev dræbt med et enkelt skud i brystet i Korskærparken i Fredericia, da en sortklædt mand på en sort scooter skød mod ham.

 

18. februar: To mænd på en stjålet VGA-knallert skød mod en sort BMW med tre personer i boligområdet Blokland i Albertslund omkring klokken 21.45. Ingen personer blev dog ramt.

 

10. februar: To unge mænd på 18 og 19 år var formentlig målet, da der blev skudt i boligkvarteret Ladegårdsparken i Holbæk. Et projektil har formentlig under episoden boret sig igennem ruden til en varmecentral. Ingen blev ramt.

 

7. februar: 29-årig mand blev ramt af skud i boligområdet Inger Christensens Gade i Brabrand omkring klokken 23, efter et slagsmål udviklede sig dramatisk.

 

28. januar: To personer på 26 og 31 år blev ramt af skud på Parkvej i boligkvarteret Ellemarken i Køge. Den ene kritisk.

 

24. januar: To unge mænd på 18 og 21 år sad i en parkeret bil, da der blev skudt mod dem fra en sort personbil med sølvgrå spoiler i boligkvarteret Gersagerparken i Greve omkring klokken 00.30.

 

21. januar: En 17-årig dreng blev ramt af skud i torsoen i boligområdet Karlemosen i Køge, men er uden for livsfare.

 

20. januar: Københavns Politi fandt et patronhylster efter anmeldelse om, at der blev affyret skud på Sporsløjfen på Østerbro. Ingen kom til skade.

 

Dommeren tilsluttede sig - trods pressens protester - anklagerens krav om, at grundlovsforhøret skulle foregå bag lukkede døre. Det gjorde han med henvisning til, at den komplicerede efterforskning er på et tidligt stade og med øje for risikoen for, at der er flere medgerningsmænd på fri fod.

Flere sigtede mænd
Sydøstjyllands Politi lagde efter drabet mandag eftermiddag et billede ud af den nu sigtede mand. På billedet kørte han på en sort scooter, og efterlysningen kastede en del henvendelser og anholdelser af sig.

112 - 28. feb. 2020 - kl. 09:07 To anholdelser i sag om scooterdrab

Ni blev hurtigt løsladt, mens to blev løsladt efter grundlovsforhør bag lukkede døre med opretholdte sigtelser imod sig.

Der er tale om mænd på 24 og 25 år, begge med udgangspunkt i Fredericia.

 

Et telt rejst på gerningsstedet skulle beskytte spor fra vind og vejr. Foto: Anders Brohus Krimi Skud-opgør i boligkvarterer: En dræbt, tre sårede

Henrik Jørgensen sad og spillede playstation, da han hørte skyderier foran sit rækkehus i Tilst i det vestlige Aarhus. Pludselig blev fiktion til dødbringende virkelighed. Foto: Claus Bonnerup Krimi Nabo så døende mand: Skydespil blev til virkelighed