Se billederne: Demonstranter lænkede sig til havestole

Demonstranter i Nordjylland giver ikke så let op  - i protest mod prøveboringer efter skifergas lænkede de sig til havestole

Nordjyllands politi måtte bruge boltsaks for at fjerne dagens demonstration ved Skifergas boringen nær Dybvad. Aktivisterne havde lænket sig sammen i havestole.
Foto: Rene Schütze
Nordjyllands politi måtte bruge boltsaks for at fjerne dagens demonstration ved Skifergas boringen nær Dybvad. Aktivisterne havde lænket sig sammen i havestole. Foto: Rene Schütze

Nordjyden er stærk og sejg - og de demonstranter, der ikke giver meget for de franske prøveboringer efter skifergas i Nordjylland - gav da heller ikke sådan lige op - da de omkring kl. halv et torsdag eftermiddag, lænkede sig til havestole for at vise deres utilfredshed.

Det er blot to dage siden, at 40-50 demonstranter blev slæbt og båret væk af talstærkt politi ved Dybvad i Nordjylland, hvor de protesterer mod det franske olieselskab Totals prøveboring efter skifergas.

Men i dag måtte politiet på arbejde igen.

- Der kommer to fransk indregistrerede lastbiler, og skal ind på den boreplads med udstyr til at bygge det boretårn. Og der er så nogle, der er imod skifergas, som blokerer den vej ind til selve pladsen. Og så er vi nede at tale lidt med dem, siger Steen Hørlück, politikommissær i Nordjyllands Politi.

Demonstranter slæbt væk fra skifergasboring af Nordjyllands Politi. (Foto: René Schütze) Samfund - 7. apr. 2015 - kl. 14:32 Demonstranter fjernet af politiet

Han forklarer, at de forsøgte at få demonstanterne til at flytte sig, men det lykkedes ikke lige i første forsøg.

Udvidet service

- Vi opfordrer dem til det et par gange, og der er så nogle, der flytter sig, og nogle får den udvidede service, at vi løfter dem væk. Der er omkring 40 aktivister, siger politikommissæren.

Han fortæller, at der måtte en politistyrke til på otte-ti mand.

- Der var nogle, der bare stod og holdt hinanden under armen, og de bliver så hjulpet lidt væk, og så er der nogle, der har sat sig på havestole med kæder omkring, som vi får lukket op, siger Steen Hørlück.

Han fortæller, at han ikke ønsker at reklamere, men der var vist tale om hvide havestole fra Lars Larsen.

Demonstranterne opførte sig dog ikke voldsomt, og der var tale om civil ulydighed, som resulterede i fire bøder til dem, der havde lænket sig til stolene.

- De er bange for forurening, og at det går ud over grundvandet, når de begynder at bore. Det er det de synger om, når vi står og lytter til dem, lyder det fra Hørlück.

Ekstra Bladets udsendte kan berette, at politiet måtte bruge boltsaks for at 'befri' demonstranterne.

 

 

1 af 5 Foto: Rene Schütze
2 af 5 Foto: Rene Schütze
3 af 5 Foto: Rene Schütze
4 af 5 Foto: Rene Schütze
5 af 5 Nordjyllands politi måtte bruge boltsaks for at fjerne dagens demonstration ved Skifergas boringen nær Dybvad. Aktivisterne havde lænket sig sammen i havestole. Foto: Rene Schütze
15 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere