Se moppedrengen: Kæmpe bombe i Berlin

Tidligere i dag måtte en større del af Berlin evakueres og lukkes ned efter fundet af en bombe fra Anden Verdenskrig

Berlin Politis 'fyrværker' Hr. Rabe står med den desarmerede bombe, der tidligere i dag blev fundet under jorden i Kreuzberg-bydelen i Berlin. Foto: Berlin Politi
Berlin Politis 'fyrværker' Hr. Rabe står med den desarmerede bombe, der tidligere i dag blev fundet under jorden i Kreuzberg-bydelen i Berlin. Foto: Berlin Politi

Et lille stykke under jorden har en 250 kilo stor bombe været begravet siden Anden Verdenskrig. Bomben blev i dag fundet under jorden nær det jødiske museum i Berlin, og ifølge Berlins Politi er den nu blevet desarmeret.

'Senior fyrværker' Hr. Rabe poserer på billedet sammen med moppedrengen af bombe. Det tog politiet flere timer at sikre området og bomben og derefter sikkert desarmere den.

Se også: Bombe fra Anden Verdenskrig lukkede del af Berlin

Bomben blev desarmeret ved at fjerne sprængkapslerne og placere dem i et 70 centimeter dybt sandhul, som blev forseglet. Derefter sprængte man dem.

10.000 mennesker blev evakueret fra området, mens desarmeringen foregik, hvor også det jødiske museum måtte lukkes. Beboerne har nu fået lov at vende tilbage til deres hjem.

Selvom denne bombe er stor, så er det langt fra den største, der er blevet fundet i Tyskland over årene.

I byen Koblenz i det vestlige Tyskland blev mindst 10.000 mennesker evakueret i august på grund af fundet af en lignende bombe under en skole i byen.

I 2011 kom to bomber til syne i Rhinen nær Koblenz, da vand-niveauet faldt. Den mindste vejede 125 kilo, mens den store - den største bombe fundet i Tyskland overhovedet - vejen 1,8 ton. 45.000 mennesker måtte evakueres.

De tyske myndigheder var i 2012 tvunget til at detonere en 225 kilo tung bombe i den store by München, da den var for usikker til at blive fjernet fra stedet. Tyskere i nærliggende bygninger blev evakueret, og da bomben sprang brød nogle af bygninger da også i brand, mens vinduer blev smadret.

Ifølge BBC finder man omkring 600 ton eksplosiver hvert eneste år.

Her kan du se dele fra bomben. Foto: Berlin Politi
Her kan du se dele fra bomben. Foto: Berlin Politi
 

1 af 2 En 250 kilo tung amerikansk bombe fra Anden Verdenskrig er blevet fundet nær det jødiske museum i den tyske hovedstad Berlin. Her ses den opstillede barriere, hvor myndighederne arbejdede for at fjerne bomben. Foto: Paul Zinken/AP
2 af 2 Berlin Politis 'fyrværker' Hr. Rabe står med den desarmerede bombe, der tidligere i dag blev fundet under jorden i Kreuzberg-bydelen i Berlin. Foto: Berlin Politi