Se og Hør-skandale på vej i retten

Tre nye sigtelser: Retssagen mod 12 personer samt Aller Media forventes at starte til maj næste år

Ved du noget om sagen, så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Selvom der endnu ikke er rejst tiltale i den såkaldte Se og Hør-sag, er efterforskningen nu så langt fremme, at anklagemyndigheden hos Københavns Vestegns Politi er klar til at reservere plads i Retten i Glostrup.

Sagen forventes at starte til maj næste år, oplyser politiet i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at der er tre nye sigtelser i sagen. Politiet ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvem de sigtede er.

- Vi er nu så langt i efterforskningen og vores overvejelser omkring tiltalerejsning, at det er hensigtsmæssigt, at vi sammen med retten og de i alt 11 berørte advokater får sat dato på, hvornår sagen i givet fald kan komme for, siger advokaturchef Jens Rasmussen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger forventes efterforskningen afsluttet omkring årsskiftet, således at tiltalen kan rejses i starten af 2016.

Se også: Tidligere SAS-ansat sigtes i Se og Hør-sagen

Se også: Nye afhøringer i Se og Hør-sagen

De 12 samt Aller Media er sigtet for blandt andet uberettiget at have skaffet sig adgang til private oplysninger. Det er ifølge politiet blandt andet sket ved at Se og Hør systematisk har overvåget kendte og kongeliges kreditkort.

Overvågningen foregik ved hjælp af den såkaldte 'tys-tys'-kilde - en medarbejder hos IBM, der udførte opgaver for Nets og dermed havde adgang.

Sagen begyndte at rulle, da en tidligere journalist på bladet, Ken B. Rasmussen, fortalte om overvågningen i bogen 'Livet, det forbandede' - og siden er adskillige nuværende og tidligere medarbejdere blevet afhørt om deres rolle i sagen. Afsløringen har kostet flere chefredaktører en alvorlig sigtelse.

Se også: Tys-tys kilde vil ikke længere tale med politiet

Se også: Ny bombe i Se og Hør-sagen: PET kendte til overvågning

Se og Hørs overvågning gik ifølge Ken B. Rasmussen ud over mindst 86 navngivne kendisser - heriblandt de tidligere landsholdsprofiler Michael Laudrup og Peter Schmeichel, tv-værterne Jakob Kjeldbjerg og Kim Bildsøe Lassen, reality-stjerner som Frederik Fetterlein og Jackie Navarro samt erhvervsfolkene Preben Damgaard og Christian Kjær.

Derudover er også kongelige og ægtefæller til kendte mennesker blandt den omfattende liste af overvågede kendisser.

Sagen forventes at strække sig over 15-20 retsdage.Se også: Se og Hør-skandalen trækker ud