Se videoen: Her finder de den sejlende mumie

Kapsejlere fandt den tyske sejler død på sin båd i slutningen af januar

Her inspicerer et besætningsmedlem LMAX Exchange

Den tyske eventyrer Manfred Fritz Bajorat, der døde om bord på sin båd og blev fundet i mumificeret tilstand, havde ligget død væsentligt længere end først antaget.

Historien om det mystiske dødsfald kom frem i slutningen af februar, men allerede den 31. januar blev båden fundet af besætningen på LMAX Exchange, der var på vej fra Australien til Vietnam som en del af den årlige verdensomspændende kapsejlads Clipper Race, oplyses det på Clipper Races hjemmeside.

Foto: Politiet i Barobo 112 - 1. mar. 2016 - kl. 10:39 Tysk eventyrer fundet som mumie på sit sejlskib

Ifølge meddelelsen fandt besætningen på LMAX Exchange den ubemandede, masteløse båd drivende ud for den fillipinske kyst, hvorefter et besætningsmedlem svømmede over og inspicerede båden, hvor Manfred Fritz Bajorat altså blev fundet død i en tilstand af fremskreden forrådnelse.

Tyske Manfred Fritz Bajorat blev fundet død på sit sejlskib. Foto: Politiet i Barobo
Tyske Manfred Fritz Bajorat blev fundet død på sit sejlskib. Foto: Politiet i Barobo
 

Besætningsmedlemmet, der inspicerede båden, meldte først at den var ubemandet, men fik et chok da han skulle til at kigge i kahytten, og opdagede et lig dernede. Oplevelsen har været ret foruroligende for manden, som ikke ønsker at udtale sig til pressen.

Efter at have anmeldt fundet til den amerikanske kystvagt fik LMAX Exchange besked på at fortsætte i kapsejladsen, da de alligevel ikke kunne hjælpe mere til, og kystvagten ville overtage efterforskningen.

Hvad der gik galt i kystvagtens efterforskning fremgår ikke af historien, men båden med den døde Manfred Fritz Bajorat blev først fundet igen den 25. februar af to fiskere, der fandt den havareret ud for den fillipinske østkyst.

'Mens det er nødvendigt at forklare når et Clipper Race-hold stopper løbet, var det på grund af respekt vi valgte ikke at offentliggøre de fulde detaljer om fundet. Vi håbede på at undgå unødvendig uro i det internationale sejlermiljø ved at fortælle om døden af en på det tidspunkt ukendt sejler', lyder det på Clipper Race-hjemmesiden.

Bådens tyske ejer og kaptajn, Manfred Fritz Bajorat, blev fundet fuldstændig mumificeret.(Video: AP)

Foto: Politiet i Barobo 112 - 2. mar. 2016 - kl. 10:19 Datter skal identificere den sejlende mumie  

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere