Se videoen: Her sejler færge ind i bro

Mandag morgen har Ærefærgen påsejlet Svendborgsbroen. Heldigvis nåede færgen at stoppe, inden det gik helt galt. Se med her

Her kan du se episoden. (Video: Kenneth Skipper fra Fyens.dk )

Opdateret 11.53: Svendborgsundbroen er nu genåbnet. Undersøgelserne har vist, at der ikke er sket nogen skade på de bærende konstruktioner.

En færge er næppe det letteste fartøj at manøvrere rundt med, og det bliver ikke lettere i tæt tåge.

Mandag morgen fik en kaptajn det at føle på egen krop, da Ærøfærgen sejlede ind i Svendborgsundbroen.

Det oplyser Ærøfærgens direktør Keld Møller til Ekstra Bladet.

- Vi er sejlet ind i afviserværnet. Det er nogle store betonklodser, der er lavet så man ikke kan ramme broens piller. Derfor har vi aftalt, at kaptajnen sejler tilbage til havnen i Svendborg, hvor han læser bilerne ud og får tjekket om pakningen er tæt. Derefter kan vi vurdere, om vi må sejle igen.

Der var 5 besætningsmedlemmer, 39 passagerer, 11 personbiler og 4 lastbiler om bord på færgen under uheldet. Politiets indledende efterforskning har vist, at en enkelt passager har fået en hudafskrabning, oplyser Fyns Politi.

Svendborgsundbroen er mandag blev påsejlet af Ærøfærgen. Her er et tidligere billede af broen, hvor en anden færge har mere held med at undgå broen (Foto: Polfoto/Knud Erik Christensen) 112 - 5. okt. 2015 - kl. 08:41 Tågen skabte problemer: Færge sejler ind i bro

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Lasse Albertsen
Foto: Lasse Albertsen

Lukkede broen
Direktør Keld Møller skal nu have undersøgt, hvordan ulykken er opstået.

- Lige nu har vi en procedure, hvor vi tager fat i Søværnets Operative Kommando, Søfartsstyrelsen og Politiet. Jeg har ikke den færdige rapport endnu, siger Keld Møller til Ekstra Bladet.

Skaderne er heller ikke blevet opgjort endnu, men der er ingen tvivl om, at færgen har fået et par knubs.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Lasse Albertsen
Foto: Lasse Albertsen
 

- Vi har fået nogle buler i visiret, og derfor skal vi være sikre på, at pakningen er tæt, før vi kan sejle videre, siger Keld Møller til Ekstra Bladet.

Påsejlingen betød, at politiet har været tvunget til at lukke ned for al kørsel på Svenborgsundbroen i begge retninger. Det skriver Fyns Politi på Twitter.

- Vi er nødt til at få broen undersøgt, inden den kan åbnes igen, så vi er helt sikre på, at den ikke har taget alvorlig skade, siger vagtchef Thomas Bentsen.

 

Højt brag
Fyens.dk's reporter på Ærøredaktionen, Kenneth Skipper, var til stede på færgen, da den sejlede ind i Svendborgsundbroen.

Han fortæller, hvordan han der pludselig lød et højt brag.

- Omkring 25 minutter over syv lyder der et højt knald. Færgen havde retning mod Svendborgsund, og vi ramte en af beskyttelsespylonerne ved broen. Færgen krænger en del mod Tåsingesiden, det er ret surrealistisk, siger Kenneth Skipper til Fyens.dk

I øjeblikket er færgen i gang med at blive undersøgt i Svendborg. Imens sejler Ærøfærgerne fortsat, men efter en ændret plan. Den kan du se her.

Foto: Lasse Albertsen
Foto: Lasse Albertsen