Se videoen: Politiet i konfrontation på Christiania

Politiets patrulje blev angrebet af pushere og bøller, oplyser vicepolitiinspektør Lars Ole Karlsen

Video: Byrd

Københavns Politi var torsdag eftermiddag i en større konfrontation på Christiania. Det oplyste vicepolitiinspektør Lars Ole Karlsen, leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi, til Ekstra Bladet tidligere på aftenen.

Seks betjente blev ramt af stenkast og en enkelt måtte på skadestuen.

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af en video, hvor man kan se en større gruppe uniformerede betjente iført skudsikre veste og hjelme over for nogle mænd i almindeligt tøj. De bevæger sig frem mod politiet, der først i videoen står tæt som en menneskelig mur, men ad flere omgange trækker sig tilbage for at rykke frem igen.

Betjentene står over for en håndfuld mænd på video-sekvensen, men politiet oplyser, at op mod 100 personer deltog i angrebet, der skete umiddelbart efter, at fire pushere var blevet anholdt ved café Nemo.

Dette billede er taget ved en aktion på Pusher Street onsdag. Foto: Tariq Mikkel Khan 112 Politiet angrebet af op mod 100 personer på Christiania

Der blev både kastet sten, flasker og andet materiale mod politiet på vej ud fra Christiania med de anholdte.

Distortion-gæster blandt angriberne
Kilder, der var til stede på Christiania under konfrontationen, fortæller også til Ekstra Bladet, at der var tale om en større gruppe, som gik til angreb på politiet, og de siger desuden, at en portion af overfaldsmændene var Distortion-gæster.

Det kan Lars Ole-Karlsen dog ikke umiddelbart bekræfte.

- Vores indtryk er, at angrebet var orkestreret af 'gadens parlament' – af narkohandlerne på Pusher Street. Og så fik de hjælp af nogle bøller, som vi ikke har identificeret, har han tidligere på aftenen sagt til Ekstra Bladet.

Politiet har været massivt til stede på Christiania og især Pusher Street siden sidste fredag, hvor hashgaden åbnede, efter at christianitterne selv havde sat den på pause nogle dage.

Pusher Street bag forhænget. Sådan tager den verdensberømte hashgade sig ud efter, at christianitter tirsdag morgen blokerede indgangene med stålhegn og sort betræk. Foto: Mikkel Tariq Khan Krimi Rå rockermetoder i Pusher Street: Ung hashhandler i gældsfælde

Hver morgen siden lørdag er der blevet ryddet for bod-materiale, der er blevet patruljeret i løbet af dagen, konfiskeret hash og anholdt flere pushere uden problemer.

Ekstra Bladet selv var til stede onsdag morgen, hvor politiets aktion foregik i ro og mag. Men torsdag eftermiddag klokken 16:30 gik det altså galt.

Foto: Tariq Mikkel Khan 112 Se billederne: Storskrald på Pusher Street