Seks polske Lego-tyve kræves udvist

Stod bag systematiske tyverier af Lego fra lastbiler på rastepladser

Lego-klodser for 1,3 millioner blev stjålet af de seks tiltalte polakker, som nu kræves udvist for altid. (Foto: Jens Dresling)
Lego-klodser for 1,3 millioner blev stjålet af de seks tiltalte polakker, som nu kræves udvist for altid. (Foto: Jens Dresling)

Hvis anklageren får sin vilje i en snarlig tyverisag ved retten i Sønderborg, vil seks polske mænd om et par uger blive smidt i fængsel og derefter udvist af Danmark for altid.

Sagen handler om tyveri af grov beskaffenhed og drejer sig om Lego-produkter til en værdi af mindst 1,3 mio. kroner.

I følge politiet stjal tyvene 26. oktober store mængder Lego fra en parkeret lastbiltrailer på en rasteplads i Frøslev lidt nord for den dansk-tyske grænse. Tyvene skar slet og ret presenningen op i den ene side af traileren og flyttede tyvekosterne over i en mindre lastbil.

Kort efter blev de seks polakker anholdt. En 21-årig mand blev taget på fersk gerning, og de øvrige fem blev pågrebet i Tyskland. Mændene er i alderen 21 til 36 år.

En uge tidligere havde - i følge politiet de samme - gerningsmænd efter en lignende fremgangsmåde forsøgt at plyndre en lastbiltrailer på den samme rasteplads, men de måtte opgive og tage flugten, da der blev slået alarm.

Kun den 21-årige, der blev taget på fersk gerning har tilstået. De øvrige har nægtet at udtale sig under sagen.