Selvom Emilie er begravet: Blod og væv kan give vigtige svar

Retskemikere og efterforskere leder stadig efter spor, som kan lede politiet på sporet af hvem, der slog Emilie Meng ihjel

Selv om den 17-årige Emilie Meng blev stedt til hvile den 19. januar ved en privat ceremoni i Skt. Povls Kirke i Korsør, så er arbejdet med hendes jordiske rester endnu ikke færdigt.

Det fortæller drabschef ved Sydsjælland og Lolland Falsters politi, Søren Ravn-Nielsen:

- De retsmedicinske og retskemiske undersøgelser af Emilie Mengs lig er stadig ikke afsluttet.

Den 17-årige Emilie Meng blev fundet i dette vandhul i Borup om eftermiddagen juleaftensdag. Det var en hundelufter, som gjorde det grufulde fund. Foto: Per Rasmussen 112 - 9. jan. 2017 - kl. 13:47 Undersøgelser trækker ud i Emilie-sagen

Begravet sidste uge
Det er især de retskemiske undersøgelser, der tager tid, fortæller han til Ekstra Bladet i dag, hvor det er præcis en måned siden liget af den forsvundne pige blev fundet i en sø nær Borup på Sjælland.

Selv om liget er frigivet til familien og begravet i sidste uge, så efterforskningen i fuld gang.

Se også: Begraves nu: I dag tænder vi 17 lys for Emilie

- Hvordan var ligets tilstand, da I fandt hende?

- Vi vil ikke gå i detaljer med det, men som jeg har sagt før, så bar liget præg af at have ligget i vandet i så lang tid.

Liget blev fundet af en hundelufter - den 24. december – fem en halv måned efter hun var forsvundet fra Korsør.

Da det medtagede lig blev fundet, var det juleaften i de flestes hjem. Således også hos drabschef Søren Ravn-Nielsen.

 Se også: Emilie-sagen: Retsmedicinerens store udfordring

Arbejdet kalder
- Jeg blev ringet op og holdt orienteret. I første omgang var det Midt og Vestsjællands Politi, der forestod opgaven med at identificere liget, da det var i deres politikreds, hun blev fundet. Men mit job kræver, at man agerer, uanset hvornår på døgnet det er - eller om det er juleaften, fortæller vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

- Jeg blev selvfølgelig også en del af efterforskningen om aftenen, hvor vi lagde en strategi for det videre forløb.

Se også: Halvt år siden Emilie forsvandt: Drabsmand mangler stadig

Den hvide kassevogn
Politiet undersøger stadig en lang række ting, og hvis der er nogen, som stadig ikke har fortalt politiet, hvad de ved, så vil efterforskerne rigtig gerne høre fra dem.

- Der har under sagen været talt om en hvid kassevogn, som er set den nat køre væk i høj fart i Lystskoven i Korsør. Er der noget nyt om den kassevogn?

- Der er flere, der taler om en hvid kassevogn, men vi er interesseret i ALLE køretøjer, som har været i især den nordlige del af Korsør den 10. Juli 2016 omkring klokken 04.00 om natten eller omkring Borup samme dato. Vi er klar over, at der har været nogen, som har været i området i en professionel anledning, og dem har vi naturligvis også kortlagt, siger drabschefen.

Ved du noget om sagen, så kan politiet kontaktes på 114.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere