Serie-pædofil afsløret som drenge-morder efter 33 år

DNA afslørede morderen i hidtil uopklaret drab på 6-årig

Kenneth Rasmuson er ifølge amerikansk politi blevet afsløret for mordet på en 6-årig dreng i Californien efter 33 år. (Foto: Pomona Police Department)
Kenneth Rasmuson er ifølge amerikansk politi blevet afsløret for mordet på en 6-årig dreng i Californien efter 33 år. (Foto: Pomona Police Department)

Forældrene til en 6-årig dreng, som blev fundet død i delvist afklædt tilstand bag en sandbunke på en byggeplads i Californien i 1981, har nu endelig fået svar på det spørgsmål, der har plaget dem i årevis: Hvem dræbte deres søn?

I 33 år har mordet på Jeffrey Vargo, været uopklaret. Nu har DNA prøver endelig bevist, hvem der dræbte drengen. Den skyldige er ifølge politiet en serie-pædofil mand, som tidligere har indrømmet, at han har forgrebet sig på mindst 10 andre. Det skriver L.A. Times

Først ingen DNA-match
Politiet i Pomona vest for Los Angeles modtog mere end 1000 tips i drabet, men alligevel forblev sagen uopklaret. Der var ingen match på den DNA, der blev fundet på stedet.

Det var først, da en ny efterforskningsleder i 2014 genoptog sagen og igen indsendte DNA-prøver fra gerningsstedet, at politiet fandt en match: Kenneth Rasmuson.

Jeffrey Vargos forældre kunne da næsten heller ikke tro deres egne ører, da den nye efterforskningsleder ringede og sagde, de havde anholdt en mistænkt.

- Vi havde bare lyst til at hoppe op og ned og fortælle det til alle, fortæller drengens far, Bob Vargo.

Indrømmede overgreb på mindst 10
Den formodede gerningsmand, Kenneth Rasmuson, har tidligere siddet i fængsel for at forgribe sig på to mindreårige drenge. Han fik i 1981 fængselsstraf for at have haft oralsex med en 11-årig californisk dreng, som han havde lokket med ind i en park ved at bede om hjælp til at finde sin hund.

I 1987 blev han igen idømt fængselsstraf, denne gang 17 år for kidnapning og overgreb på en 3-årig dreng. Det var først under dette fængselsophold, at politiet fandt ud af, at Kenneth Rasmuson havde flere ofre, end man tidligere havde antaget. Han indrømmede dengang, at han havde forgrebet sig på mindst 10 forskellige, siden han var 18. Han indrømmede også at have forgrebet sig på en 6-årig, da han var 15.

Anholdelse bringer glæde
Anholdelsen og sigtelsen af Kenneth Rasmuson kom også som en lettelse for den tidligere efterforskningsleder, Ron Windell, som havde måttet gå på pension uden at have opklaret mordet.

- Jeg er glad for, det skete, da det skete - mens hans forældre stadig er i live, sagde han.

Kenneth Rasmuson har fik hormonbehandling for at nedsætte hans testosteron-produktion og hans seksuelle trang, før han blev løsladt i 2007.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere