Seriemorder død i britisk fængsel: Dennis Nilsen dræbte unge mænd

En af Storbritanniens værste seriemordere gennem tiden er død i fængslet, skriver flere britiske medier

Dennis Nilsen blev 4. november 1983 idømt 25 års fængsel og blev kørt direkte til afsoning. Senere blev straffens længde øget til fængsel på livstid. Han nåede at afsone 34 år, før han lørdag døde i fængslet. Foto: Ritzau Scanpix
Dennis Nilsen blev 4. november 1983 idømt 25 års fængsel og blev kørt direkte til afsoning. Senere blev straffens længde øget til fængsel på livstid. Han nåede at afsone 34 år, før han lørdag døde i fængslet. Foto: Ritzau Scanpix

En af Storbritanniens værste seriemordere, Dennis Nilsen, er lørdag død i fængslet HM Prison Full Sutton i Yorkshire, England, 72 år.

Det skriver flere britiske medier. Herunder The Independent.

Dennis Nilsen, som også kendes som The Muswell Hill Murderer, menes at have dræbt op mod 15 unge mænd i det nordlige London i perioden mellem 1978 og 1983. De fleste ofre var hjemløse homoseksuelle mænd.

Ofrene, som blev dræbt i perioden mellem 1978 og 1981, blev myrdet i Dennis Nilsens hjem i Cricklewood, og ligene blev senere brændt på et bål.

De sidste tre ofre blev dræbt mellem 1982 og 1983, mens Nilsen boede i Muswell Hill. Væv og mindre knogledele fra ofrene blev skyllet ud i toilettet.

Mødte sine ofre på værtshus
Den tidligere politi-tjenestemand Dennis Nilsen blev idømt 25 års fængsel for seks drab og to drabsforsøg i 1983 og har siddet fængslet lige siden. I løbet af perioden er straffens længde blevet forlænget til livsvarigt fængsel.

Artiklen fortsætter under billedet...

En talsperson fra fængslets ansatte siger til britiske medier: 'Dennis Andrew Nilsen, født 23. november 1945, er død i varetægt hos HMP Full Sutton lørdag 12. maj 2018'. Foto: Scanpix Danmark
En talsperson fra fængslets ansatte siger til britiske medier: 'Dennis Andrew Nilsen, født 23. november 1945, er død i varetægt hos HMP Full Sutton lørdag 12. maj 2018'. Foto: Scanpix Danmark

Seriemorderen mødte normalt sine ofre på værtshuse og lokkede dem i døden ved at kvæle dem og i nogle tilfælde drukne dem. Han vaskede siden kroppen på sine ofre og gav dem tøj på, hvorefter han kunne finde på at sidde sammen med dem i dagevis, før han parterede dem og udførte forskellige former for seksuelle handlinger med kroppene.

Efter at have fjernet de indre organer, som blev smidt i affaldsspande i nærheden, skaffede han sig af med de resterende dele fra ligene.

Kropsdele stoppede kloakken til
Han blev opdaget ved et tilfælde, da en kloak ud for hans hjem stoppede til på grund af de kropsdele, som han forsøgte at skylle ud og skaffe af vejen.

I et interview fra 1993 fortæller den skotskfødte morder, at han 'nød' at give sine ofres kroppe opmærksomhed ved blandt andet at opbevare ligdele under gulvbrædder og i skabe, som han ikke kunne skaffe af vejen på anden vis.

- Kroppene er allesammen væk. Der er ikke noget tilbage. Men jeg føler stadig en åndelig tilknytning til disse mennesker, sagde han i interviewet.

Det menes, at Dennis Nilsen døde af naturlige årsager.

Her er de mange ofre

Stephen Dean Holmes, 14. Dræbt 29. december 1978

Dennis Nilsen mødte drengen på et værtshus og inviterede ham med hjem. Hjemme blev Nilsen bekymret for, at teenageren ville finde på at forlade stedet. Han fandt et slips frem og strammede det omkring drengens hals.

Stephen blev bevidstløs, men døde ikke af det, så Dennis Nilsen druknede drengen i en spand vand. Han skjulte liget under gulvbrædderne i næsten otte måneder, før han brændte ligresterne på et bål.

Kenneth Ockenden, 26. Dræbt 3. december 1979

Dennis Nilsen og canadieren Ockenden drak sammen på et værtshus og sluttede i Nilsens lejlighed. Her blev Kenneth kvalt med en ledning til et sæt høretelefoner, som Ockenden havde på hovedet, og hvor han lyttede til musik, mens han blev kvalt. Liget blev gemt under gulvbrædderne. Dennis Nilsen tog flere gange liget frem, så de kunne sidde sammen og se tv.

Martyn Duffey, 16. Dræbt 17. maj 1980

Den hjemløse teenagedreng Martyn Duffet blev kvalt i sengen. Han var stadig i live, så Dennis Nilsen tog ham med ud i køkkenet, hvor han druknede ham i køkkenvasken, som var fyldt med vand. Liget blev anbragt i et skab i to dage, inden det blev placeret under gulvbrædderne.

William Sutherland, 26. Dræbt august 1980

Nilsen husker kun få detaljer om drabet på Sutherland, ligesom han knap husker, at han opdagede et lig i sit hjem den efterfølgende morgen.

Uidentificeret offer. September 1980

Offeret var en irsk arbejdsmand, som han mødte på et værtshus. Nilsen har senere påstået, at historien om dette drab er opdigtet.

Uidentificeret offer. Oktober 1980

Nilsen har beskrevet manden som en slank prostitueret med enten filippinsk eller mexicansk baggrund, som han mødte på et værtshus.

Uidentificeret offer. November 1980

Dennis Nilsen har beskrevet offeret som en engelsk hjemløs mand, som var faldet i søvn i en opgang, da han mødte ham. Nilsen kvalte manden hjemme hos sig selv.

Uidentificeret offer. November-december 1980

Offeret var en engelsk 'langhåret hippy', som Nilsen havde mødt. Kroppen blev skjult under gulvbrædderne, indtil Nilsen tog liget op igen, parterede det i tre dele og lagde det tilbage under gulvbrædderne. Et år senere brændte han ligdelene. Nilsen har senere påstået, at historien om dette drab er opdigtet.

Uidentificeret offer. Januar 1981

Nilsen beskrev dette offer som en '18-årig skotte med blå øjne', som havde en grøn træningstrøje og joggingbukser på. De to skulle have mødt hinanden på et værtshus. Nilsen dissekerede liget.

Uidentificeret offer. Februar 1981

Offeret var tynd og stammede fra Belfast. Han blev kvalt med et slips.

Uidentificeret offer. April 1981

Dennis Nilsen mødte denne engelske skinhead ved en madbod på Leicester Square. Nilsen hængte offerets nøgne torso op i sit soveværelse i 24 timer, inden han lagde kroppen ned under gulvbrædderne. Hilsen har senere påstået, at historien om dette drab er opdigtet.

Malcolm Barlow, 23. Dræbt 17. september 1981

Nilsen traf manden, som havde psykiske problemer, uden for sit hjem og inviterede ham inden for, hvor de drak sammen. Nilsen kvalte manden og placerede liget under køkkenvasken, da han ikke havde mere plads under gulvbrædderne.

John Howlett, 23. Dræbt i marts 1982

De sidste tre ofre blev dræbt i Muswell Hill, som Dennis Nilsen var flyttet til. Howlett kom på besøg for at drikke. Nilsen forsøgte at få Howlett til at gå igen, men han afviste at forlade stedet. Nilsen brugte en polstret rem til at kvæle sit offer. Howlett døde ikke, så Nilsen trak ham ud på badeværelset og druknede ham.

Graham Allen, 27. Dræbt september 1982

Allen fik stoppet blodtilførslen til hjernen, mens han sad og spiste omelet, som Nilsen havde tilberedt til sit offer. Kroppen blev lagt i et badekar i tre dage, inden Nilsen dissekerede sit offer på køkkengulvet.