Sex-forbryder ville kvæle barn: Mange tips i 16 år gammel sag

Politiet undersøger nu en række henvendelser i berygtet kriminalsag, hvor en 11-årig pige blev forsøgt kvalt, og hvor en fantom-tegning blev offentliggjort af gerningsmanden

Den dengang 11-årige pige råbte forgæves på hjælp, da den ukendte mand ved højlys dag angreb hende og slæbte af sted med hende på den menneskefyldte Bøtø Strand den 4. august 1999.  Her blev barnet udsat for en sex-forbrydelse og forsøgt kvalt - politiet fik fremstillet en fantomtegning, men manden er aldrig blevet pågrebet. (Fopto: Politi)
Den dengang 11-årige pige råbte forgæves på hjælp, da den ukendte mand ved højlys dag angreb hende og slæbte af sted med hende på den menneskefyldte Bøtø Strand den 4. august 1999. Her blev barnet udsat for en sex-forbrydelse og forsøgt kvalt - politiet fik fremstillet en fantomtegning, men manden er aldrig blevet pågrebet. (Fopto: Politi)

Mere end 16 år efter at en kun 11-årig pige blev voldtaget og forsøgt kvalt på en menneskefyldt badestrand på Falster, er rigtig mange mennesker fortsat optaget af den uopklarede og afstumpede forbrydelse. Sagen blev blandt andet kendt, fordi politiet fik fremstillet en fantomtegning af manden, baseret på pigens beskrivelse.

I torsdags trådte offeret i sagen, en nu 27-årig kvinde frem på tv og fortalte, hvordan den uopklarede forbrydelse har mærket hende for livet.

Det har gjort indtryk.

- Vi har fået godt 30 henvendelser efter Station 2-udsendelsen i torsdags. Det er overraskende mange, og vi gennemgår hver eneste af dem, siger efterforskningsleder Søren Ravn, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

- Efterhånden er der tale om en ældre sag, men mange politifolk har det bare sådan, at den sag skal opklares, fordi den var så ualmindelig grov, siger han og henviser til, at den 11-årige var i akut livsfare umiddelbart efter overfaldet.

-Jeg hader ham

Det nu voksne offer fortalte i TV2-programmet:

-Jeg hader den mand over alt på jorden. Han har gjort mit liv til et helvede. Alt andet var bare lige meget. Han skulle have kvalt mig helt, så jeg døde, fortalte hun i udsendelsen.

Samtidig understregede hun, at det stadig er vigtigt for hende, at manden indkredses og straffes:

-Jeg håber, at han giver sig selv til kende, eller at hans familie eller venner vil fortælle, hvor han er, så jeg og min familie kan få fred, lyder hendes nødråb.

Hun råbte forgæves på hjælp, da den ukendte mand ved højlys dag angreb hende og slæbte af sted med hende på den menneskefyldte Bøtø Strand den 4. august 1999. Et tysk ægtepar bemærkede ganske vist optrinnet, da sex-forbryderen trak af med sit offer, men slog oplevelsen hen med, at det nok var en far, der brugte fornøden magt overfor en genstridig datter.

Politiet gennemsøger området ved Bøtø Strand efter forbrydelsen for 16 år siden. (Arkivfoto: Claus Hansen)
Politiet gennemsøger området ved Bøtø Strand efter forbrydelsen for 16 år siden. (Arkivfoto: Claus Hansen)
 

I livsfare

Gerningsmanden kunne uhindret hive den 11-årige ind i et krat, hvor han truede hende til tavshed med en pistollignende genstand, forbrød sig mod hende og forsøgte at kvæle hende. En lægeundersøgelse godtgjorde da også, at barnet havde været i overhængende livsfare.

- Derfor har vi siden forbrydelsen takseret sagen som drabsforsøg. Manden kan altså ikke bare gå rundt og håbe på, at tiden arbejder for ham og at sagen på et tidspunkt forældes. I dansk ret forældes drab og drabsforsøg nemlig aldrig, forklarer Søren Ravn.

Politiets arbejde med at gennemgå de nyeste henvendelser i sagen indledes straks. Søren Ravn tager dog det forbehold, at flere af dem kan dreje sig om personer, hvis baggrund og færden på gerningstidspunktet allerede er undersøgt.

- Men vi tager alle henvendelser alvorligt og undersøger dem, siger han.

Sammenligner dna

Politiet er i besiddelse af gerningsmandens dna-profil. Han kan altså umiddelbart forbindes med Bøtø-overfaldet, hvis han på et tidspunkt bliver taget i forbindelse med anden kriminalitet. Dna-søgningen har dog hidtil været uden resultat, selv om overfaldsmandens dna-profil har været sammenlignet med sex-forbryderes og pigemordere fra både Danmark og udlandet.

Det er Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, der efterforsker sagen: 1-1-4

Kender du til sagen, skriv til Ekstra Bladet på 1224@eb.dk/sms på 1224