Sex-monster pågrebet efter 25 års flugt

Paul Jackson holdt unge kvinder fanget i voldtægtskælder, mener politiet. Efter et kvart århundrede på fri fod er han pågrebet

Paul Jackson (dette foto er fra 1990) blev  anholdt i Mexico og udleveret til USA, hvor han er sigtet for sexovergreb på unge kvinder. (Politifoto)
Paul Jackson (dette foto er fra 1990) blev anholdt i Mexico og udleveret til USA, hvor han er sigtet for sexovergreb på unge kvinder. (Politifoto)

En 45-årig mand, der var efterlyst for kidnapning og voldtægt af unge kvinder i USA, er blevet pågrebet efter 25 års flugt.

Paul Jackson blev mandag anholdt på et hotel i Mexico og udleveret til retsforfølgelse i USA, oplyser Eric Wahlstrom, der er talsmand for de amerikanske myndigheder.

Anholdelsen kommer efter, at Paul Jackson blev efterlyst i CNN-programmet 'The Hunt', hvor værten John Walsh sætter fokus på folk, der er på flugt fra myndighederne.

Levede under falsk navn
Kort efter Paul Jackson var portrætteret på tv, modtog myndighederne et anonymt tip om, at han var set i Guadalajara i det nordlige Mexico.

- Vi følger altid op på denne slags tip, så vi er meget glade, siger talsmand Eric Wahlstrom til Associated Press.

Ifølge Wahlstrom skal Jackson have opholdt sig i Mexico i adskillige år og ført en normal tilværelse under dæknavnet Paul Bennett Hamilton.

Sådan så Paul Jackson ud i 1990. hvor han blev anholdt for sexovergreb. (Foto: AP)
Sådan så Paul Jackson ud i 1990. hvor han blev anholdt for sexovergreb. (Foto: AP)

Paul Jackson i dag efter at han har undgået myndighederne i næsten 25 år. (Foto: AP)
Paul Jackson i dag efter at han har undgået myndighederne i næsten 25 år. (Foto: AP)

For et kvart århundrede siden bortførte Paul Jackson og hans bror, Vance Roberts, ifølge anklagerne prostituerede og holdt dem fanget i en kælder nær Portland, Oregon.

Brødrene blev anholdt i 1990, men de forsvandt begge efter, at deres mor havde stillet kaution for at få dem løsladt fra fængslet.

I 2006 overgav Vance Roberts sig til myndighederne og blev året efter dømt for kidnapning, voldtægt og forskellige former for seksuelle overgreb. Han afsoner en dom på 108 års fængsel.

De amerikanske myndigheder frygter, at der var mange ofre, men foreløbig har man kun kendskab til to.

Tremmer for vinduer
Det første offer var en 20-årig kvinde, der blev kidnappet i september 1988. Hun har fortalt, at hun blev udsat for sexovergreb i flere uger og var tvunget til at kalde brødrene for 'Master X'.

Et andet offer, 17-årige Andrea Hood, blev bortført i juni 1990. Efter 36 timer med voldtægt og mishandling undslap hun huset og meldte brødrene til politiet.

- Huset var som taget ud af en gyserfilm. Det var en fangekælder. Det var tremmer for vinduerne, og ingen kunne høre mig, selv om jeg skreg, fortalte Andrea Hood til tv-stationen KOIN.

- De holdt mig lænket til en seng, mine hænder lænket til hvert hjørne. Der var våben over det hele, fortalte hun dengang.

Paul Jackson opholder sig lige nu i et arresthus i Los Angeles, mens myndighederne arbejder på at overføre ham til staten Oregon, hvor han vil blive stillet for en domstol.