Sigtelse: 19-årig dræbte og boede med farmor i en uge

En ung mand er varetægtsfængslet i tre uger for at have stukket sin farmor ihjel i en lejlighed i Københavns Nordvestkvarter

Politiet blev torsdag aften kaldt ud til en lejlighed i denne ejendom i Københavns nordvestkvarter (Foto: Jakob Jørgensen)
Politiet blev torsdag aften kaldt ud til en lejlighed i denne ejendom i Københavns nordvestkvarter (Foto: Jakob Jørgensen)

EKSTRA BLADET (Retten på Frederiksberg): En 19-årig mand blev sent torsdag aften anholdt for drabet på sin 73-årige farmor, Barbara Rasmussen, fra Københavns nordvestkvarter.

Manden er sigtet for at have stukket kvinden ihjel med omkring 12 knivstik, og fredag middag blev barnebarnet fremstillet i grundlovsforhør. Her blev han varetægtsfængslet i tre uger, samtidig med, at han skal mentalundersøges.

Lå død en uge
Under grundlovsforhøret forklarede den sigtede, at farmoderen lå død i soveværelset og havde ligget der omkring en uge. Han erkender, at der er sket en episode, men ikke drab - han havde ikke til hensigt at dræbe.

I stedet kalder den 19-årige drabet for nødværge. De kom nemlig op at skændes, og farmoderen begyndte - ifølge den sigtede - at slå og sparke, og hun tog en kniv. Derefter stak han hende flere gange i brystet.

- Jeg tog en kniv fra køkkenet. Jeg ville slå hendes kniv ud af hendes hånd, hvilket jeg gjorde, og så husker jeg kun blod. Jeg var bange, for jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre, sagde den 19-årige mand i retten via en polsk tolk. 

Barnebarnet har opholdt sig lejligheden lige siden, og efter farmorens død tog han knivene og lagde dem i håndvasken.

Anklager Jesper Holm fra Københavns Politi ville vide, om den 19-årige havde taget kontakt til politiet eller hospitalet.

- Jeg tog telefonen op for at ringe efter hjælp, men så, at hun ikke levede mere, så jeg blev forskrækket, siger den unge mand i retten under anklagerens spørgerunde.

Den 19-årige var tydeligt chokeret og havde et tomt blik, da han forklarede sig i retten. Han bar en blå skjorte og hvide bukser, men havde hverken strømper eller sko på - i stedet bar han et par blå plastikposer om fødderne, som man kender dem fra svømmehaller.

Død i sin seng
Politiet mener, at drabet har fundet sted mellem 21. februar klokken 18 og 5. marts klokken 22.

Den sigtede mand forklarede, at et skænderi mellem familiemedlemmerne begyndte en dag, hvor han kom hjem fra skole.

- Hun bad mig om at lukke døren, når jeg lavede mad. Hun sagde, at det lugtede. Så sagde hun, at jeg var sådan og sådan. Hun flippede totalt ud. Hun slog og sparkede mig og tog en kniv, som stak mig med i armen, sagde den 19-årige, som fremviste to små prikker på højre arm i retten.

De begyndte at skændtes i gangen, men efter at have hentet knive i køkkenet, endte farmor og barnebarn i en dødskamp i den ældre dames soveværelse.

Politiet fandt dog liget liggende i sin seng i sit soveværelse. Kvinden lå, som var hun faldet om efter knivstikkene, og anklageren advarede de tilstedeværende i retten om stærke billeder, da kvinden har mange stik og havde ligget i noget tid.

Ifølge den sigtede har de to boet sammen i omkring tre år, hvor den 19-årige også kom til Danmark.

Nervøse pårørende
Manden blev anholdt klokken 22.30 torsdag aften, efter politiet havde modtaget en mail fra en nervøs pårørende, som opholder sig i Polen.

- Vi blev kontaktet af pårørende, fordi de var nervøse for, at der skulle være sket et eller andet med kvinden. Da vi kommer ind i lejligheden, finder vi kvinden død og den 19-årige mand i lejligheden, siger Københavns Politis centrale efterforskningsleder Sune Christensen til Ekstra Bladet.

Da politiet kom til lejligheden torsdag aften, måtte de bruge låsesmed, selvom den sigtede lå på sofaen med lukkede øjne, da de kom ind.

Her fandt de den afdøde kvinde med tre knivstik i halsens højre side, hvor det ene er et langt snit langs kravebenet. Hun havde også fem stik i venstre side i brystet og flere afværgelæsioner på fingre, øre, kind og hånd.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere