Sigtelse: Sådan truede ung mand med skoleskyderi

Den 22-årige mand, der mandag blev anholdt for at fremsætte trusler om skoleskyderi mod skolen NEXT i Ishøj fremstilles nu i grundlovsforhør

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Den unge mand, der i går blev anholdt for at sende trusler mod sin skole i Ishøj, er i dag blevet fremstillet i grundlovsforhør.

Den 22-årig sjusket udseende mand kom traskende ind i retssalen i sorte jeans og en blå sweater, som vendte med vrangen ud. Han satte sig ned ved siden af sin advokat, den kendte debattør og stifter af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan.

Ville hente våben
Den anklagede er sigtet for tre forhold om trusler efter straffelovens §266.

Ifølge anklageren skulle den 22-årige med et pseudonym have kontaktet en af de ansatte på skolen i Ishøj, hvor han er tilknyttet. Her skal han have sendt et dødningehoved, som skulle have fået den ansatte til at frygte for sit velbefindede.

Han er også anklaget for på sociale medier at have lagt et billede ud af en anden ansat på skolen og skrevet 'nej, de er nogle fucking perkere, og de skal dø' under billedet.

Det tredje forhold omhandlede en episode på skolen, hvor den anklagede i forbindelse med bortvisningen fra skolen mandag fortalte personalet på skolen, at han ville gå hjem og hente våben, og så skulle skolen gøre sig klar til et skoleskyderi.

Det skabte ifølge anklageren frygt for elever og personalets liv.

Nægter sig skyldig
- Min klient nægter sig skyldig i alle tre forhold, lød det fra forsvarsadvokat Rasmus Paludan, der samtidig begærede navneforbud for sin klient.

Anklageren begærede på samme måde navneforbud for det involverede personale.

Selv med protester fra den fremmødte presse blev både navneforbud og dørlukning accepteret af dommeren.

Den unge mand blev overmandet på sin bopæl i Ishøj, efter at politiet var massivt tilstede på både skolen og ved boligblokken, hvor den 22-årig blev anholdt.