Sigtelse: Spritbilist kørte kvinde ihjel efter byfest og flygtede

Polsk landarbejder med høj promille er sigtet for trafikdrab og spritkørsel

Ulykken skete ved Glænøvej 350 på Glænø ved Skælskør.
Ulykken skete ved Glænøvej 350 på Glænø ved Skælskør.

To veninder var på vej hjem fra byfesten på den lille ø Glænø ved Skælskør og gik i græsrabatten på Glænøvej, da en 37-årig beruset polsk landarbejder kom kørende i en stjålet varevogn.

Han havde også været til byfesten og var på vej hjem til den landejendom, hvor han arbejdede, da han, ifølge sigtelsen, påkørte den ene af kvinderne, 62, som blev dræbt på stedet.

Polakken flygtede fra ulykken, men blev om natten anholdt sammen med en jævnaldrende landsmand, der var med i Peugeot-varebilen, som var efterladt på ulykkesstedet.

Den 37-årige polak stilles den 19. oktober for retten i Næstved, hvor det ventes at han vil tilstå uagtsomt manddrab, spirituskørsel, brugstyveri af varebilen, kørsel uden førerret og flugt fra ulykken.

Anklagemyndigheden kræver en længere fængselsstraf til polakken, der også kræves udvist efter afsoningen og frakendt fører-retten ubetinget.

Trafikdrab, der sker som følge af spirituskørsel, straffes normalt med et par års fængsel.

Høj promille
Det fremgår af retsmødebegæringen i sagen, at polakken havde en promille på mindst 1,61, da ulykken skete.

Ulykken skete cirka klokken 00.55 den 19. juli i år, hvor de to kvinder gik i vejsiden og forsøgte at springe til side, da varebilen kom kørende.

Den 37-årige polak havde inden ulykken været i slagsmål med en landsmand til byfesten, og han havde ikke fået lov til at bruge varevognen, som tilhørte landmanden, hvor han arbejdede.

I starten var der tvivl om, hvem af de to anholdte polakker, der havde kørt bilen, men den 37-årige har under efterforskningen erkendt overfor politiet, at det ham var, som sad bag rattet. Den anden polak er formelt stadig sigtet, men sagen mod ham ventes snarest frafaldet.

Politiet afhørte efter ulykken en del vidner fra byfesten, og der blev foretaget tekniske undersøgelser af bilen. Den 37-årige polak blev varetægtsfængslet dagen efter ulykken, og han sidder stadig i Vestre Fængsel og afventer dommen.

- Vi har en forventning om, at sagen kan fremmes som en tilståelsessag, siger senioranklager Rune Jensen til Ekstra Bladet.