Sigtelse: Stak af fra fængsel og bortførte og voldtog eks-kæreste

En 20-årig sigtes for tredje gang for et groft overfald på eks-kæresten. Han er dømt to gange tidligere

Det var på denne skole i Helsingør, at den 20-årige ifølge sigtelsen slæbte sin 26-årige ekskæreste væk fra. (Foto: Google Maps)
Det var på denne skole i Helsingør, at den 20-årige ifølge sigtelsen slæbte sin 26-årige ekskæreste væk fra. (Foto: Google Maps)

For tredje gang er en 26-årig kvinde i Helsingør ifølge politiet blevet groft overfaldet af sin 20-årige eks-kæreste, der netop er blevet varetægtsfængslet for fire uger ved retten i Helsingør.

Politiet sigter ham for voldtægt, grov vold og frihedsberøvelse, og retten fandt, at der er begrundet mistanke om grov vold og voldtægt. Den 20-årige nægter sig skyldig, men fængslingen er ikke kæret.

Han afsonede to domme på et år og ni måneders fængsel og et år og tre måneders fængsel, da han i går stak af fra Horserød Statsfængsel.

Ifølge politiet tog han bussen til VUC Montebello på Gurrevej i Helsingør, hvor han greb fat i sin eks-kæreste, da hun holdt rygepause foran skolen sammen med andre elever. De så, at han ruskede i hende og slæbte hende væk. Skolen slog straks alarm.

- Hun blev slæbt afsted til sin lejlighed, som ikke ligger så langt fra VUC, og politiet blev alarmeret. Da vi kom til lejligheden var begge til stede og han blev anholdt, siger politikommisær Henning Svendsen, Nordsjællands politi.

Voldtaget og stukket med kniv
Den 20-årige blev anholdt, da han kom ud af opgangen. Forinden havde han, ifølge sigtelsen, voldtaget eks-kæresten, stukket hende i det ene lår med en køkkenkniv og taget kvælergreb, så hun fik punktformede blødninger i øjnene, et symptom på, at hun havde været i livsfare.

I oktober sidste år fik den 20-årige et år og ni måneders fængsel for i juni at have taget kvælertag på eks-kæresten, så hun også fik blødninger i øjnene, og stukket ild på hendes sengetøj.

Dommen var hans anden, fordi den 20-årige også i maj sidste år blev dømt ved retten i Glostrup for vold, trusler og ulovlig tvang mod den 26-årige kvinde.

- Nu er det så sket tredje gang, og vi må overveje, hvordan vi fremadrettet kan beskytte kvinden, siger politikommissær Henning Svendsen.

Den 20-årige sigtes også for flugt fra fængslet. Det giver i sig selv en ekstra straf.

Grundlovsforhøret skete bag lukkede døre, fordi politiet mangler at afhøre vidner og offeret skal også afhøres igen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere