Sigtelse: Trængte ind i hus og slog kvinde i hovedet med økse

40-årig mand er sigtet for drabsforsøg ved at have brugt en økse, da han i følge sigtelsen trængte ind til en 43-årig kvinde - han nægter sig skyldig 

Politiets teknikere har hele dagen arbejdet på gerningsstedet. (Fotograf: Kenneth Meyer)

RETTEN I ROSKILDE (Ekstra Bladet): Hvad der præcist skete i et parcelhus i Greve og ikke mindst hvad baggrunden er, står ikke klart efter, at retten i Roskilde lørdag formiddag valgte at lukke dørene og udstede et navneforbud på en anholdt mand i sagen.

En 43-årig kvinde blev natten til fredag overfaldet i sit hjem af en mand med elefanthue. Kvindens datter var også i huset.

I går anholdt politiet en 40-årig mand fra Greve, der sigtes for drabsforsøg på kvinden.

Han blev fremstillet for dommeren klokken 10. I følge anklageren sigtes han for drabsforsøg ved at have slået kvinden med en økse flere gange på kroppen og i hovedet. Kvinden pådrog sig blandt andet flere brud. Manden er også sigtet for vold ved at have slået kvindens datter.

I ført mørkt joggingtøj sad den anholdte mand i retten og masserede sine tindinger. Han bad om en Panodil og så synligt berørt ud. Manden nægter sig skyldig i sigtelsen, men sagde, at han gerne ville afgive forklaring i retten. Hans forsvarsadvokat bad herefter om, at hans klient blev udstyret med et navneforbud.

Efterforsket grundigt

Politiet var hele fredagen fåmælte om overfaldet på den 43-årige kvinde og skrev blot i en pressemeddelelse:

- Politiet har efterforsket sagen meget grundigt hele dagen, og det har ført til anholdelse af den 40-årige mand i løbet af fredagen. Politiet har ikke yderligere oplysninger om kvindens tilstand udover dem, som vi fik tidligere på dagen, hvor det blev oplyst, at hun er uden for livsfare.

Efterforskningsleder Bjørke Kierkegaard bekræfter lørdag overfor Ekstra Bladet, at den 43-årige kvinde og den anholdte mand har en relation til hinanden.

Efter et to timer langt grundlovsforhør besluttede dommeren, at varetægtsfængsle manden foreløbigt til den 7. juni på en begrundet mistanke.

Usædvanligt brutalt

I mens fortsætter efterforskningen af det meget grove overfald på kvinden.

- Der er tale om et usædvanlig brutalt og voldsomt drabsforsøg, hvor den forurettede kvinde har været udsat for omfattende skarp og stump vold og været i livsfare – ligesom hendes 10-årige datter, der var tilstede ved overfaldet også har været udsat for vold. Vi efterforsker sagen massivt – og der udestår forsat en omfattende række efterforskningsskridt i sagen, siger Bjørke Kierkegaard i en pressemeddelelse efter grundlovsforhøret.

Efterlyser vidner

Politiet efterlyser vidner, der har set, hørt eller oplevet noget mistænkeligt i eller omkring området ved Olsbækhave i Greve natten mellem torsdag og fredag den 10-11 maj fra omkring midnat til 0400.

De vil også gerne vide, om nogen har lagt mærke til en person klædt i mørkt tøj, der muligvis kørte på en cykel.

Også flere ting, mangler i sagen. Derfor spørger politiet om nogen har fundet: 

  • Mørk beklædning
  • Mørk jakke og mørke - blålige bukser,
  • Sort elefanthue
  • Kondisko / gummisko

De kan være smidt, forsøgt bortskaffet eller efterladt i skraldespande eller grønne områder, stisystemer, søer eller moser i området omkring Olsbækhave mod Nord – og ned mod strandområdet i østlig retning – de grønne områder omkring Greve idræts center og videre i sydøstlig retning til området omkring Lundemosen og videre ned mod Mosede Strand og Karlslunde Parkvej mod syd, skriver politiet.

Midt og Vestsjællands Politi kan kontaktes på 114.