Sigtet for at skubbe ven: Offer blev påkørt af flere biler

Politiet har sigtet afdødes kammerat for drab. Han nægter sig skyldig og blev løsladt af dommeren. Politiet søger vidner fra motorvejen

En 30-årig mand, der var sammen med den dræbte, blev anholdt og sigtet for drab, men er nu løsladt af retten. Video: Kenneth Meyer

Det var en elektriker, der var på vej hjem fra arbejde i sin hvide Opel kassevogn, der uforvarende påkørte en 28-årig mand på Holbækmotorvejen tirsdag aften omkring klokken 23.

Efterfølgende blev offeret ramt af flere biler og blev erklæret død.

Politiet mener, at det var afdødes 30-årige kammerat, der bevidst skubbede ham ud på motorvejen. Han er sigtet for drab, subsidiært vold med døden til følge og uagtsomt manddrab, og blev begæret varetægtsfængslet. Dommeren i Retten i Glostrup valgte dog at løslade ham, fordi hun ikke fandt grundlag for, at han skulle have skubbet vennen med vilje.

Elektrikeren har forklaret, at han havde tilsluttet sin mobil til håndfri og havde ringet til sin kæreste og sagt, at han ville være hjemme om 5-10 minutter.

112 - 5. dec. 2018 - kl. 14:23 Løsladt efter drama på motorvej: Sigtet for at skubbe ven ud foran bilerne

Ved Vallensbæk-forgreningen lagde han mærke til, at to biler kørte blødt ud til venstre som for at undvige noget på vejen, men der var meget mørkt.

Da han kom nærmere, så han to personer, som, han havde indtryk af, var i håndgemæng og gjorde fagter med armene. Han var omkring tre meter væk, da han så en person, der var på vej over autoværnet.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Men da personen var halvvejs ovre, svingede han ifølge vidnet benene bagover og gav den anden et kraftigt skub med begge hænder, så han røg skråt bagud og ud foran elektrikerens bil på motorvejen, så elektrikeren ikke kunne undgå at påkøre manden.

Ramt af lastbil
Den 28-årige blev kastet op på bilen med hovedet direkte i forruden.

Elektrikeren skyndte sig at holde ind i nødsporet, ringede 112 og gik ud for at udøve førstehjælp, men i samme øjeblik kom en anden bil og kørte over offeret. Kort efter blev han også påkørt af en lastbil.

Ifølge vidnet var det umuligt at se den påkørte person på vejen, fordi det kunne ligne en sort affaldssæk på vejen, hvis man ikke vidste bedre.

Efter offeret var blevet ramt af lastbilen, lå han som en kludedukke på vejen, og vidnet var overhovedet ikke i tvivl om, at personen var død.

Han så ikke, hvad der blev af den anden person.

Den 30-årige blev anholdt omkring et kvarter senere, hvor han i våd tilstand blev lokaliseret af en politihund.

Vidnet har forklaret til politiet, at han overhovedet ikke var i tvivl om, at den anden persons handling var 100 procent bevidst

Politiet opretholder indtil videre sigtelsen mod manden og efterlyser vidner blandt trafikanter på Holbækmotorvejen tirsdag aften. De vil gerne høre fra vidner, der har set personer gå eller opholde sig på Holbækmotorvejen i området ved Vallensbæk tirsdag aften mellem cirka kl. 21.30 og 23.

Påkørslen skete i Holbækmotorvejens vestgående kørebaner ved Vallensbæk, lige før motorvejen deler sig mod henholdsvis Roskilde (vest) og Ishøj (syd) nær Vallensbæk Sø (vandski-sø) og Store Vejleå.

Her skete ulykken. Foto: Politiet
Her skete ulykken. Foto: Politiet

Henvendelse kan ske døgnet rundt til Københavns Vestegns Politi på telefon 4386 1448.