Sigtet for drab på 63-årig kvinde er nu udleveret fra Tyskland

Blev anholdt ved Kruså og fremstilles lørdag i grundlovsforhør

En gammel ven af den dræbte lagde en buket røde roser foran hendes lejlighed. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
En gammel ven af den dræbte lagde en buket røde roser foran hendes lejlighed. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

En 63-årig mand, der var efterlyst for drabet på en jævnaldrende kvinde i hendes lejlighed på Møllebakken i Hillerød, er nu i Danmark.

Han bliver fremstillet i grundlovsforhør i løbet af lørdagen, som sigtet for drabet på den 63-årige LR.

Hun blev dræbt med knivstik og stump vold, fremgik det af et retsmøde, hvor den sigtede 2. oktober blev fængslet ’in absentia’ med henblik på en international efterlysning.

Han blev dagen efter, to dage efter drabet, anholdt af tysk politi. Anholdelsen skete kl. 13.11 syd for grænsen ved Kruså, hvor han kom kørende i retning mod Danmark.

En gammel ven lagde en buket blomster ved døren ind til gerningsstedet. Foto: Rasmus Flindt Pedersen 112 Kvinde dræbt med kniv og stump vold

– Vi har, siden den mistænkte blev anholdt, løbende været i kontakt med tysk politi, og har haft et godt samarbejde, siger Matias Arvidsen politikommissær i Nordsjællands Politi.

Den 63-åriges holdning til drabssigtelsen kendes endnu ikke. Retsmødet 2. oktober, hvor den sigtede ikke var til stede, blev holdt for lukkede døre, og han fik navneforbud.

Politiet fandt kvinden dræbt
Det var politiet, der fandt kvinden dræbt i lejligheden på Møllebakken klokken 8.03 1. oktober. Det skete, da bekymrede pårørende, der var mødt op på stedet, ikke kunne få kontakt med hende og ringede til politiet.

Ifølge sigtelsen mod den 63-årige, der angiveligt havde et forhold til kvinden, blev drabet begået mellem søndag 30. september klokken 23 og tirsdag morgen 1. oktober.

Den drabssigtede mand blev udleveret fra Tyskland fredag formiddag og blev formelt erklæret for anholdt, da han kom over grænsen. Nordsjællands politi får også mandens bil til Danmark, da den skal undersøges i forbindelse med drabssagen.

Den 63-årige har fået beskikket advokat Betina Hald Engmark som forsvarer. Hun er især kendt som forsvarer for den livstidsdømte Peter Madsen.

En gammel ven af den dræbte lagde onsdag vejen forbi hendes hjem med en buket røde roser. Foto: Rasmus Flindt Pedersen 112 Dræbt kvindes kolleger tilbudt hjælp