Sigtet for drab på farmor: 'Han virkede som et stille menneske'

19-årig sigtet for drab: Naboer er overraskede

Politiet blev torsdag aften kaldt ud til en lejlighed i denne ejendom i Københavns nordvestkvarter (Foto: Jakob Jørgensen)
Politiet blev torsdag aften kaldt ud til en lejlighed i denne ejendom i Københavns nordvestkvarter (Foto: Jakob Jørgensen)

Torsdag aften blev en 73-årig kvinde fundet knivdræbt i sin lejlighed i Københavns nordvestkvarter. Da politiet ankom, fandt de kvindens 19-årige barnebarn i lejligheden.

En beboer i opgangen beskriver den 19-årige som en flink, men tilbageholdende mand.

- Han virkede som et stille menneske, der holdt sig for sig selv. Man kunne dog godt presse et hej ud af ham, når man mødte ham i vaskekælderen, fortæller beboeren.

Lå i lejlighed en uge
Under grundlovsforhøret fredag forklarede den sigtede, at farmoderen lå død i soveværelset og havde ligget der en uge, mens to knive lå i vasken. Han erkender, at der er sket en episode, men ikke drab, fordi han ikke havde til hensigt at dræbe.

Politiet ankom til kvindens lejlighed torsdag omkring klokken 22.30, efter kvindens pårørende havde kontaktet politiet, da de var bekymrede for hende.

 Se også: Sigtelse: 19-årig dræbte og boede med farmor i en uge

Selvom beboerne i opgangen ikke har hørt noget usædvanligt på det seneste, så har flere af beboerne undret sig over, at den 73-årige kvinde ikke er blevet set i de seneste to uger og over, at hendes vindue har stået åbent.

- Jeg plejer at se hende hver dag, men jeg har ikke set hende i mindst to uger, og pludselig var det hendes barnebarn, der tjekkede postkassen, selvom hun altid plejer at gøre det selv. Hun var en meget frisk kvinde, selvom hun var 73 år, fortæller en beboer i opgangen, som ikke vil have sit navn frem.

Mistede sin søn
En beboer i opgangen fortæller, at den 73-årig kvinde var en sød og rar kvinde, men at hun havde mistet noget af sin glæde, da hendes søn døde af et hjertestop sidste år.

- De boede alle fire i lejligheden, og der var altid larm deroppefra, men siden hendes søn døde, har der været meget stille. Hun mistede meget af sin glæde efter det skete. Jeg sagde til hende i opgangen, at jeg savnede hendes smil. Hun var meget trist, fortæller en af beboerne i den dræbtes opgang.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere