Sigtet for drabsforsøg på betjent: Rejste ind og ud af Danmark

Statsløs og muligvis radikaliseret palæstinenser kom til Danmark, rejste ud igen, vendte tilbage og er nu sigtet for drabsforsøg. Uvist, hvad han har lavet i mellemtiden

Få opdatering fra grundlovsforhøret her. (Tv: Martin Ekelund)

Den 25-årige mand, der er sigtet for drabsforsøg mod en 56-årig betjent på Center Sandholm natten til tirsdag, har rejst ind og ud af Danmark flere gange i de seneste to år.

Det oplyser politiinspektør Kim Bruun, Nordsjællands Politi, til Ekstra Bladet. Den 25-årige mand, der blev registreret i det danske asylsystem i 2013, blev onsdag varetægtsfængslet frem til 22. oktober.

- Vi ved, han har været udrejst og er kommet tilbage igen, siger Kim Bruun.

(Foto: Kenneth Meyer) 112 - 30. sep. 2015 - kl. 11:32 Fængslet for drabsforsøg: Fandt blod på 25-årigs værelse

Den 25-årige kom til Danmark i 2013, søgte asyl, forlod landet og vendte tilbage til Danmark. Hverken vicepolitiinspektøren eller senioranklager Bente Schnack ved, hvad han har lavet i mellemtiden.

- Vi ved, at han kom tilbage, og vi ved, at han opgav sin asylansøgning i foråret. Den nærmere dato kender jeg ikke, siger Kim Bruun.

Politiet har ligeledes meldt ud, at der er ting, der peger på, at den 25-årige er radikaliseret.

- Der er fundet forskellige spor i efterforskningen som tyder på, at den anholdte 25-årige statsløse palæstinenser kan være radikaliseret og har sympati for Islamisk Stat, siger politiet.

Under enorm sikkerhed blev den 25-årige fremstillet i retten i Hillerød i dag. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 30. sep. 2015 - kl. 13:22 DF kræver svar fra Pind: Var drabsforsøget i Sandholm terror?

Politiet bekræfter også, som Ekstra Bladet erfarede i går, at manden råbte 'Allahu Akbar', som betyder 'Gud er stor', under angrebet på betjenten.

- Hvad lægger I i det?

- Ikke andet end at manden må være troende, siger Kim Bruun.

- Skal sagen efterforskes som en terrorsag?

- Det kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, men det er et spor, vi også forfølger - om ikke andet for at udelukke det.

 Vicepolitiinspektør Kim Bruun om den formodede gerningsmand. (Tv: Martin Ekelund)

Den 25-årige boede ikke på Center Sandholm, men derimod på Udrejsecenter Sjælsmark, hvor han ventede på at blive sendt ud af Danmark, efter han havde opgivet sin asylansøgning.

Politiet mener, han forcerede hegnet omkring politiets bygning i Sandholm og brød ind gennem et vindue ved gavlen, hvor ruden var smadret. Inde i bygningen overfaldt han - ifølge sigtelsen mod ham - en 56-årig betjent med mindst tre knivstik i halsen, ryggen og armen.

Han var efter overfaldet i livsfare, men er nu stabil.

Der blev indledt en større menneskejagt, efter en politimand blev stukket ned på Center Sandholm. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 30. sep. 2015 - kl. 09:41 Betjent stukket i ryg og hals: 25-årig nægter sig skyldig