Sigtet for medvirken til to drab og fem drabsforsøg: Nu er de fængslet

De to mænd, der er sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i weekend er varetægtsfængslet

Her ses den mistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein. De to første billeder er taget på tidspunkterne for terrorangrebene, hvor man kan se, at han har skiftet tøj undervejs. Det tredje er taget ved en tidligere lejlighed. Fotos: Politiet
Her ses den mistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein. De to første billeder er taget på tidspunkterne for terrorangrebene, hvor man kan se, at han har skiftet tøj undervejs. Det tredje er taget ved en tidligere lejlighed. Fotos: Politiet

To unge mænd på 19 og 22 år er varetægtsfængslet i 10 dage for at hjælpe den mistænkte for to drab og fem drabsforsøg i weekenden i København.

Dermed har Københavns Politi 10 dage til at finde beviser mod de to mænd, som ikke skal sidde varetægtsfængslet i isolation.

Det havde specialanklager Stig Fleischer ellers krævet og til med i fire uger, og forskellen sender et signal om tynde beviser, mener forsvarer for den 22-årige mand.

Terror - 16. feb. 2015 - kl. 14:20 Far til terror-mistænkt: Jeg er i chok

- Det sender et signal om, at det materiale, der er blevet lagt frem, er tyndbenet, siger den sigtedes forsvarer Anders Rohde efterfølgende til Ekstra Bladet.

De nu fængslede blev anholdt efter, at den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein blev skudt og dræbt tidligt søndag morgen.

Massevis af blomster var placeret på det sted, hvor politiet dræbte den terrormistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein (Foto: Linda Johansen) 112 - 16. feb. 2015 - kl. 12:15 Masser af blomster: Her mindes terrormistænkt

Omar Abdel Hamid El-Hussein havde åbnet ild mod politiet ved Nørrebro Station. Forinden havde han ifølge politiet udført to angreb med to dræbte og fem sårede til følge.

De to unge mænd er sigtet for medvirken til de to drab og fem drabsforsøg, fordi de ifølge politiet har hjulpet den 22-årige med at skaffe det våben, han brugte ved angrebene.

Billede fra Krudttønden efter angrebet lørdag eftermiddag. Her blev tre betjente ramt af skud, mens en civil mand - 55-årige Finn Nørgaard - blev dræbt ude foran kulturhuset. (Foto: Ekstra Bladet) Terror - 16. feb. 2015 - kl. 09:51 Betjent reddet af skudsikker vest

De er også sigtet for at have hjulpet med at skaffe våbnet af vejen efterfølgende, ligesom de angiveligt har sørget for et tilflugtssted for den 22-årige. Sidst, men ikke mindst er de sigtet for besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder.

Selvom varetægtsfængslingen var kortere end krævet af anklagemyndigheden, så er specialanklageren tilfreds.

- Jeg er tilfreds med, at retten har ment, at der var grundlag for at varetægtsfængsle de to, og det giver nu politiet arbejdsro i sagen, da de blev fængslet så de ikke kunne forhindre efterforskningen, siger Stig Fleischer til Ekstra Bladet.

- Jeg krævede fængsling i isolation, som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, men uden er også ok, da der stadig er besøgs- og brevkontrol, forklarer specialanklageren.

Her ses den mistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein. De to første billeder er taget på tidspunkterne for terrorangrebene, hvor man kan se, at han har skiftet tøj undervejs. Det tredje er taget ved en tidligere lejlighed. Fotos: Politiet Terror - 16. feb. 2015 - kl. 08:34 Terror: To sigtet for medvirken til drab

Ingen af de sigtede kærede fængslingen, og varetægtsfængslingen er ikke kæret til landsretten.

Foto af den formodede gerningsmand bag weekendens to skudattentater, Omar Abdel Hamid El-Hussein. Privatfoto 112 - 15. feb. 2015 - kl. 18:50 Afsløring: Her er gerningsmanden

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere