Sigtet for nytårsdrab: Nu er fire varetægtsfængslet

De fire personer er sigtet for  drabet nytårsnat på den 19-årige Lorenz Matras

Afspærringer i København efter drabet. Foto: Kenneth Meyer
Afspærringer i København efter drabet. Foto: Kenneth Meyer

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Alle de fire sigtede i sagen om drabet på 19-årige Lorenz Matras nytårsnat er blevet varetægtsfængslet i 27 dage i grundlovsforhøret i Dommenvagten i København.

Politiet foretog onsdag fem anholdelser i sagen, og fire af de anholdt er dagen igennem blevet fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. En blev løsladt uden fremstilling.

De fire personer er i alderen 18-28 år og nægter sig alle skyldige.

Nye spor
I ugerne efter drabet var der stille om sagen, og politiet holdt kortene tæt ind til kroppen. Men for et par uger siden offentliggjorde politiet et spor i sagen - en sort Audi.

Bilen blev eftersøgt, fordi den var blevet filmet af et facadekamera nær drabsstedet og tæt på det tidspunkt, klokken 4.08, hvor den 19-årige Lorenz Matras og hans venner blev stukket med kniv.

Mens Lorenz blev erklæret død på stedet, var en af kammeraterne i kritisk tilstand.

Den sorte Audi-stationcar havde et registreringsnummer, der formentlig startede med bogstaverne BD, oplyste Københavns Politi i forbindelse med offentliggørelsen af billederne.

Mor står frem
I sidste uge bragte Ekstra Bladet et interview med den 19-åriges mor. Hun fortalte om den frygtelige nytårsmorgen, hvor hun ledte efter sin søn efter en bekymrende besked på sin telefon.

Få timer inde i det nye år tog en ukendt drabsmand livet fra Lorenz. Familien beskriver ham som en glad dreng fyldt med kærlighed. Privatfoto Krimi 19-årige Lorenz blev dræbt nytårsnat: Nu beder hans mor om hjælp

Sønnen havde været i byen i København med nogle kammerater. Den 19-årige Farum-dreng var ikke vant til at gå i byen og på diskotek.

I interviewet appellerede moderen også til dem, der måtte vide noget om drabet, og drabsmændene om at komme frem.