Sigtet for overfald på sygeplejerske: Dommer løslader teenager

En kvindelig sygeplejerske er fortsat indlagt til behandling for de skader, hun tirsdag eftermiddag pådrog sig i forbindelse med et formodet overfald

Det formodede overfald skete på sygehuset i Nykøbing Falster. Foto: Ekstra Bladet
Det formodede overfald skete på sygehuset i Nykøbing Falster. Foto: Ekstra Bladet

Ved du noget? Tip os på sms til 1224 eller mail til 1224@eb.dk (alm. smstakst)

En 18-årig mand, som af politiet er mistænkt for et overfald på en sygeplejerske, er netop blevet løsladt ved et grundlovsforhør.

Det oplyser specialanklager ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Susanne Buhm, til Ekstra Bladet.

Det 18-årige er sigtet efter straffelovens §119, der omhandler vold mod en person i offentlig tjeneste. Det formodet overfald fandt sted på parkeringspladsen foran Nykøbing Falster tirsdag eftermiddag omkring klokken 16.30.

Her blev kvinden efterladt med stærke skader i ansigtet.

Natten til onsdag anholdte politiet den 18-årig mand, som ifølge politiet undløb gerningsstedet efter episoden.

Specialanklager Susanne Buhm krævede den 18-årig fængslet i to uger, men en dommer valgte i stedet at løslade den unge mand.

- Dommeren mente ikke, at der var grundlag for varetægtsfængsling. Det er ubestridt, at kvinden har fået nogle skader, men præcis hvad der er sket, er ikke afdækket endnu, siger specialanklageren.

Overfaldet skete på sygehuset i Nykøbing Falster. Foto: Ekstra Bladet 112 18-årig overfaldt sygeplejerske

Det uafklarede forløb skyldes ifølge anklageren blandt andet, at politiet endnu ikke har haft mulighed for at tale med kvinden.

- Og der er ikke overvågning, der dækker det sted, hvor det er sket, siger Susanne Buhm, som har kæret løsladelsen af den 18-årige til Landsretten.

Den 62-årige sygeplejerske er fortsat indlagt til behandling for de skader, hun pådrog sig i forbindelse med det formodede overfald.

Hun er rystet
Ifølge en ven af familien, som Ekstra Bladet har været i kontakt med, er det alvorlige hovedskader.

- Hun har brækket kindbenet, kæben og har knust den ene øjenhule. Og så har hun en slem hjernerystelse, fortæller kilden, der af hensyn til offeret ikke ønsker at stå frem med navn.

Den 62-årige sygeplejerske skal opereres i forbindelse med den knuste knogle ved øjenhulen, da det ellers kan give hende problemer med synet i fremtiden.

- Hun er rystet. Det er vi allesammen. Det virker som om, hun har været på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt, siger den bekendte til Ekstra Bladet.

Ifølge politiet er der ikke umiddelbart noget, der peger på, om den 18-åriges opførsel skyldes psykisk uligevægt.

- Vi håber, han har fejlet noget. Det er lidt nemmere at tilgive det her, hvis han har været syg, siger den bekendte.

Ifølge politiet gik den 18-årige mand først amok inde i skadestuen, da han blev afvist af vagtlægen ved Nykøbing Falsters skadestue.

- Han bliver sur, og han udøver noget hærværk mod en glasskranke, der smadrer, fortæller Sasha Nielsen, fungerende politikommissær i lokalpolitiet i Nykøbing Falster.