Sigtet for skamfering af kvinder: Skræk-dansker opgiver at komme fri

63-årige Peter Frederiksen, der er fængslet i Sydafrika for sag om skamfering af kvinder, forbliver bag tremmer

Skrækdanskeren boede i huset her, hvor han også skamferede de mange kvinder (Foto: Anthon Unger/Redigering: Maria Haargaard)

Danske Peter Frederiksen, der sidder varetægtsfængslet i den sydafrikanske by Bloemfontein i en sag om skamfering af kvinder, har foreløbig opgivet håbet om at komme ud mod kaution, mens sagen efterforskes.

Det fortæller den danske journalist Helle Maj, der er bosiddende i Sydafrika og følger sagen.

- Han (Peter Frederiksen, red.) bad om at tale med dommeren. Hun afviste og sagde, at han skulle kommunikere via sin advokat. Herefter kom det frem, at Peter Frederiksen opgav at søge om at komme ud mod kaution, fortæller Helle Maj til Ekstra Bladet.

Se også: Politiets teori: Dansk kvinde skamferet af skræk-dansker

Næste retsmøde i sagen er 7. december, hvor en dommer endnu en gang skal tage stilling til, om Peter Frederiksen skal forblive varetægtsfængslet, mens efterforskningen står på.

Politiet forventer ifølge Ekstra Bladets oplysninger, at man til den tid vil anmode om endnu en udsættelse, da efterforskningen langt fra vil være færdig.

Peter Frederiksen i sin våbenbutik i Bloemfontein, da den blev ransaget efter hans anholdelse. (Foto: Anthon Unger) 112 - 28. sep. 2015 - kl. 22:14 Raser over skrækdansker: Hvordan fik han lov at bo i vores land?

Politiet oplyser, at de samarbejder med Interpol vedrørende Peter Frederiksens gøren og laden i nabostaten Lesotho, der ligger omkranset af Sydafrika.

Det har tidligere været fremme, at flere af de skamferinger i form af kvindelig omskæring, som politiet mener, at danskeren står bag, skal have fundet sted i Lesotho.

I forbindelse med anholdelsen af danskeren, der indtil for nylig drev en våbenforretning i Bloemfontein, fandt ordensmagten 21 pakker med blandt andet dele af kvindelige kønsdele i en fryser. To af kvinderne er angiveligt hvide, og sydafrikansk politi har en teori om, at mindst den ene af kvinderne er dansker.

Inden Peter Frederiksen flygtede til Sydafrika, var han bosiddende i Nordsjælland og arbejdede som tækker. Han har en ekskone og tre voksne børn i Danmark.

I Sydafrika er blevet gift med en kvinde, med hvem han har to mindre sønner.

Skrækdanskeren boede i det her hus, hvor han også skamferede de mange kvinder (Foto: Anthon Unger) 112 - 21. sep. 2015 - kl. 08:05 Skræk-dansker for retten: Her er politiets plan